Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Livs indlæggelse på H4

mrc | 09 December, 2007 21:20

Tirsdag d. 4/12 

Liv hvæser mere i dag, men havde stadig kun 38,0 i feber i morges. Hen på eftermiddagen blev hun varmer og mere slap at se på. Kl 16.30 måler Michael hendes tP. Den er steget til 39.0. Jeg ringer til vagtlægen og vi skal komme ind forbi.

Vagtlægen undersøger Liv og konstatere at Bricanyl ikke har hjulpet. Vi skal derfor over til børnemodtagelsen på OUH og undersøges og have en maske.

Kl 18.40 ankommer vi til afdelingen. Efter lidt vente tid kommer der en sygeplejeske og undersøger Liv. Hun for målt sin Tp. 39,8 og bliver vejet 8500g. Derefter for hun lidt flydende panodil mod den høje feber og mod smerter.

Bagefter skulle Liv have 3 masker der skulle hjælpe hende med at få bedre luft. Hun skulle have dem inden for en time ca. Hun for dem kl 19.30, 19.50 og 20.30. Sygeplejesken sagde at hun var ritig dygtig til at tage maskerne. Liv syntes bare den var sjov at slikke på.

Da hun var færdig med de 3 masker kom der en læge og undersøgte Liv. Han kunne konstatere at hun havde brug for flere masker, så vi skulle indlægges på H4. Liv charme sig rigtig ind hos lægen. Han sagde om Liv: En rigtig dejlig, flot og perfekt pige. Smiler hun altid sådan ?.

Inden vi skulle overflyttes til H4, skulle der lige tages en blodprøve og slimprøve pga. Livs høje feber.

Første kom sygeplejsken. Liv smilede rigtig til hende lige indtil hun proppet en slange på i gennem næsen på hende for at suge lidt slim op. Liv blev mega sur og ked af det. Det var heldigvis hurtigt overstået og Liv blev glad igen.

Lidt efter kom laborenten for at tage blodprøven. Hun fik også et kæmpe smil af Liv. Men lige så snart hun stak Liv blev hun sur og ked af det igen.

Bagefter kom sygeplejesken ind igen. Liv skulede lidt efter hende, men hun fandt hurtigt et smil frem igen. Liv fik en maske mere kl 21.30 og så blev vi overflyttet til H4.

Kl 22.30 prøvedejeg at give Liv lidt mad. Men hun ville ikke have nået hverken fra mit bryst eller fra en flaske. Hun har næsten ikke spist nået i dag.

Kl.23.00 får jeg vugge Liv i søven. Kl 23.30 skal hun have en maske igen og så måtte jeg igang imed at vugge igen.

Liv får i løbet af natten maske kl 0.45. 2.45, 5.00 og 7.00. Imellem de tidspunkter var jge oppe nogle gange for at få Liv til at sove igen.

Onsdag d. 5/12

Efter en hård natfor os begge stod vi op lidt i 8.00. Lidt efter kommer sygeplejesken og hilser på. Hun "snakker" lidt med Liv og konstatere det er maske tid igen. Efter masken for Liv en lille smule bryst. Derefter bliver hun vasket og målt sin TP 37,7. Sygeplejesken kommer med lidt flydende panodil til Liv mod feber og smerte ved hosten.

Ved 10.00 tiden kommer der en læge og undersøger Liv. Hun synes vi skal prøve en anden form for maske. En der hedder en babyhaler. Det er en maske vi kan gider derhjemme også nemlig. Lige så snart hun kan tage den og den virker ordenligt kan vi komme hjem igen.Smile Lægen kunne også fortælle at Livs blodprøver var fine, så det er "bare2 en virus Liv skal bekæmpe selv. Det eneste de kan hjælpe hende med er at lette hendes astmatisk bronkitis med maskerne.

Kl 10.30 prøver vi babyhaler masken  første gang. Liv er rigtig dygtig til at tage den, så nu skal vi bare krydse finger for at den virker godt nok. Sygeplejsken sagde om Liv:  for dejlig. Hun følger rigtig med. Hun er super god til at tage babyhaler masken.
Efter masken for Liv lidt bryst. Hun spiser ikke så meget de her dage.

Kl 12.00 har Liv brug for en maske (bh)  igen. Derefter spiser Liv igen lidt fram mit bryst og så falder hun i søven. Kl 13.30 skal Liv igen have en maske (BH). Ved 14.30tiden kommer sygeplejesken. Hun synes det går rigtig godt med Liv.Hun vil få en læge til at lytte på Liv i aften. Hvis han siger god for det kan vi komme hjem på orlov til i morgen. Men lige nu synes hun hun stadig hvæser for megt til at vi kunne tage hjem nu. Hun siger også at de tit ser at de for det lidt dårliger om aften/natten. Jeg sagde at jeg faktisk ikke havde lyst/mod på at komme hjem i dag når vi ikke var 100% sikker på at masken(BH) virkede godt nok. Det kunne hun godt forstå.  Bagefter fik Liv lidt bryst og så en tur med masken (BH).Bagefter målte jeg hendes TP. 37,7

Ved 16.00 tiden kommer aftens Social og sundhedsassistenten Mette ind til os. Hun spøger til hvordan det går. Jeg fortalte at Liv havde fået det lidt dårliger den sidste time. Hun undersøger hende og sagde at det godt kunne se ud som om masken (BH) ikke virkede ordenligt. Hun gik ud og snakket med sygeplejesken og de blev enig om at Liv skulle tilbage til den gamle maske igen. Livs vejrtrækninger lå på 52 i minuttet. Normalt skal de ligge på ca 30. Liv for en maske igen. 

Kl 17.00 havde masken ikke virkede. Liv vejrtrækninger er nu oppe på 60 i minuttet. Hun for en maske igen. Kl 17.45 ligger hendes vejrtrækninger stadig på 60, så hun for en maske mere. Kl 18.15 er hun stadig oppe på 60, så hun for en maske igen.

Kl 18.45 målte jeg hendes TP. 38.8, så den var på vej op igen. Lige efter kom lægen og undersøger Liv igne. Lægen og sygeplejesken blev enig om at Liv skulle have en 3 dags kur på Prednisolon, som er et Binyrebarkhomon. Men da Prednisolon først virker efter et halvt døgn ca måtte vi klare os igemmen aften og natten på maske. Liv skulle bare have så mange hun havde brug for. Også selvom det kunne betyde en maske hver ½ timer. Lægen syntes også hun skulle have en omgang pamol iigen. Så kl. 19.00 for hun begge dele. 

Kl 19.30 for Liv en maske. Der var Christoffer og Michael lige kommet, så Michael for lov til at give hende masken. Liv er ved at være rigitg træt af alle de masker og græder imens. Christoffer syntes det var rigtig synd fo hende. Han kunne ikkelide hun skulle have masken. Efter masken fik hun en sutteflaske. hun drak ca 80 ml og så faldt hun i søven.  Imens hun sov lå hun og ryste lidt i kroppen pga. alle de masker.

Kl. 20.00 var hendes vejrtrækninger falde til 44. Det avr imes hun sov. Kl 20.30 var Liv vågnet igen og havde brug for en maske igen. Inden hun fik masken kørte Michael og Christoffer hjem igen, så Christoffer ikke skulle se hende få maske igen. De køre hjem til mormor og morfar da Christoffer skulle overnatte ved dem, da mormor skulle med han til lægen næste dag.

Kl 21.15 var hendes vejrtrækninger oppe på 60 igen, så hun fik en maske igen. Imens hun fik masken græd hun og så meget bange ude. Hendes krop var også begyndt at ryste mere. Efter masken fik jeg hende til at sove ligt igen og hendes vejrtrækninger faldt til 48.

Kl 22.05 ville SSA Mette hæve Livs hoved lidt., men i stedet kom hun til at tabe hoved gæret så Liv vågnet med et sæt og hun fik brug for en maske igen.  Denne gang var Liv rigtig ked af det og mega bange. Jeg brugte 45 min bagefter på at få hende til at slappe af og falde i søven igen. 

Allde de masker hun havde fået havde gjordt hende fuldstændig speed. hendes hjerte bankede der ud af og hele hendes krop rystede helt vildt. Det lyste ud af øjnene på hende at hun var rigtig bange. Det var ikke ret sjovt at se/opleve og jeg blev utrolig ked af det.

SSA Mette har iøvrigt forelsket sig helt vild i Liv. Hun sagde til sygeplejesken tidliger på aften at Liv fik 10 af hende. Bare de 15 min hun havde set Liv i går aftes havde Liv chamere sig ind på hende. Hun var bla. helt vild med hendes store dejlige øjne.

T orsdag d. 6/12

Liv fik heldigvis en rigtig god og stille nat. Kl 0.30 fik hun en maske og lage sig pænt til at sove igen. Kl 3.30 fik hun en maske mere og en tåt babs. Kl. 5.30fik hun en maske igen. Bagefter sov hun pænt videre igen til kl 8.30.  

Livs TP her til morgen var 37,5. Ved 9.00 tiden kom sygeplejesken med dagens potion af prednosolon. da Liv pænt havde taget det fik  hun en maske. 

Ved 10.00 tiden kon lægen og undersøgte Liv. Hendes hvæsenvar blevet bedre og lægen syntes vi skulle prøve til med babyhaler masken igen. Hvis det viste sig at være firtideligt igen måtte hun bare tilbage på den anden maske igen.

Kl 11.00 for Liv så sin første tur med babyhaler masken idag. Samtidig for hun lidt panodil mod smerter ved hosten. Bagefter prøvede jeg at give hende lidt grød. Hun spise kun 4-5 ts.

Liv har sovet meget i formiddag, middags og eftermiddag. Hun har max været vågen 45 min af gangen. Hun er meget træt efter de sidste par dage, specielt efter i går hvor hendes krop brugte mange krafter. De fleste gange hun har været vågen har været fordu hun skullehave en maske eller var lidt sulten. Hun fik maske kl 13.00 og 15.15

Ved 16.00 kom Christoffer og mormor på besøg. Efter Liv havde fået lidt babs gik vi ned i legerummet. Det var guld for Christoffer.

Kl 17.15 kom der en læge og undersøgte Liv. Hun sagde at der stadig var meget lyd på Liv men at vi stadig skulle forsætte med babyhaler masken. For at sikre at Liv ikke ville få et tilbagefald igen skulle vi give hende masken  (BH) minimun hver 2 timer hele dagen. Hvis Livs vejrtrækninger så var gode i natmåtter vi trække den til hver 3. time om natten. Da lægen var gået fik Liv en maske (BH).

Imens jeg gav Liv masken gik Christoffer og Mormor op og hentet moster Maria i forhallen. Ved 17.45 tiden kom Jette på besøg   og vi går i legerummet igen. 

Kl 18.00 kommer Michael lidt efter for Liv lidt panodil. Omkrig kl 18.30 køre Jette hjem og vi går i forhalen for at spise aftensmad. Da der ikke var nået lækkert mad køre Michael på Submarin og henter lidt mad til os. Christoffer havde fået mit aftensmad fra afdelingen at spise. 

I løbet af aften fik Liv maske (BH) kl 19.00 og kl 20.30. Efter den sidste fik hun lidt bryst og en flaske. Derefter kæmpede hun en lillekamp med at holde sig vågen, men hun måtte give op og faldt i søven kl 21.30.

Kl 22.15 lå Liv og sov rigtig godt. Hendes vejrtrækning var falde til 32 Smile. Rigtig flot sagde SSA Mette.

SSA Mette havde tænkt på os hele vejen hjem fra arbejde i går. Hun var så ked af den måde Liv havde det til sidst i går aftes og at hun havde vækket hende ved et uheld. Så hun blev så glad da jeg fortalte at Liv havde haft en rigtig god nat.

Kl 23.20 fik Liv en maske (BH) og sov pænt videre igen.  

 

Fredag d. 7/12

I  nat har Liv sovet knap så godt. Kl 1.15 vågne Liv. Hun fik en tår babs og lagde sig til at sove igen. Kl 2.15 skulle hun have maske (bh). efter den sov hun videre. Kl 3.00 vpgne hun igen og fik en omgang babs. Bagefter sov hun videre igen.

Kl 5.00 vågne Liv igen. Hun var rigtig frisk. Hun fik en maske (bh) om en omgang sovemidicin (babs) men hun ville ikke sove. Kl. 5.50 faldt hun endelig i søvn igen. Denne gangvågnede hun først igen kl 8.30. Her fik hun en maske igen (bh) og sidste omgang af prednisolen.

Bagefter gik vi på badeværelset hvor hun blev vasket og fik tøj på. Samtidig målte jeg hendes Tp. 38,3, så hun har fået lidt feber igen. Hun er også begyndt at hvæse lidt mere og hoste mere igen Frown

Ved 10.40 tiden kom lægen og undersøgte Liv. hun sagde at Liv minimun skulle have masken (bh) hver 2. time. Liv lå nemlig lige på kanten til at skulle tilbage på den anden maske igen. Lægen ville komme igen omkring kl 14.30 og undersøge Liv igen. Vi aftalte jeg skulle give Liv maske (bh) kl 12.00 og kl 14.00.

Sammen med masken (bh) kl 12.00 fik Liv også lidt panodil.

Liv har fra kl 12.15 til 13.30 været rigtig træt og ulykkelig. hun har ikke ville nået som helst andet end at sidde/ligge ved mig og små grædt. Jeg skulle helst gå rundt for at hun ikke begyndte at græde for meget.

Kl 14.40 kom lægen igen. Liv hvæser lidt mindre end i morgen, men der var også kun 40 min siden hun havde fået maske (bh)  Det at hun ikke hvæser så meget viser at masken (bh) virker lidt, men stadig ikke godt nok til at komme hjem. Planen er at vi skel blive et døgn mere og se hvordan Liv så har det. Vi skal forsætte på maske (bh). hun skal have den minimun hver 2. time.

Kl 15.00 kom lægen igen. Hun havde lige opdaget at der kom svar om Livs slim prøve. Den viste at hun havde lidt bakterier i lungerne. hun havde dog ikke lungebetændelse. Lægen vælger dog alligevel at behandle liv mod en lungebetændelse, da hun tror at de få bakterier hun har er skyld i at hun hele tiden ryger lidt tilbage.

Normalt ville man ikke gøre det, men nu hvor Liv har fået en 3 dags kur med prednisolon , som ikke har hjulpet godt nok tror/håber lægen at dette vil hjælpe Liv på rette spor igen.

Imens lægen var at fortælle dette sov Liv. Vi aftalte jeg jeg skulle komme og sige lige så snart hun vågne igen så hun kunne komme igang med den behandling. 

Kl 15.50 vågner hun igen og for sin først eomgang af flemoxin. Den bliver opløst i lidt vand og så skal jeg sprøjte det ind i munden på Liv.

Resten af dagen/aften gik stille og roligt. Liv har fået maske (bh) hver 2. time. Liv har været glad men der skulle næsten ikke nået til før hun blev ked af det.

Kl 17.45 - 21.00 havde vi besøg af Christoffer og Michael. Ligsom i går fik Christoffer min mad fra sygehuset og så havde Michael taget mad med til os. Christoffer var lykkelig for der var æblegrød til dessert.

Vi havde en rigitg hyggelig aften som vi tilbragte mest i legerummet.

Kl 21.15 fik Liv en omgang flemoxin igen.

Kl 22.00 fik hun en maske (bh), lidt panodil og en godnat tår babs som hun faldt i søven på.

Håber vi får en god nat. Det trænger både Liv og jeg til. 

Liv har ikke spist så meget i dag. Her til aften fik vi heldigvis 160 ml flaske i hende. Eklers har hun næsten ikke fået nået. 

Lørdag d. 8/12

Liv har haft en rigtig god nat. Hun har fået maske (bh) kl 1.00 og kl4.00. Begge gangene lagde hun sig til at sove pænt igen.

Kl 8.20 vågner vi, Der er Liv klar til en omgang, babs, maske (bh) og sin flemoxin.

Efter jeg har spist morgenmad gik vi begge i bad. Liv nød at få lov til at sprøjte over det hele.

Kl 10.30 kom lægen og undersøgte Liv. Hun sagde at hun stadig lød astmatisk og vi skulle blive til i morgen alligevel. Dels fordi Liv stadig skulle have maske (bh) hver 2. time og ofrdi hun stadig  havde prednisolon i kroppen som også hjalp hende med  bedre at kunne trække luft ind og ud.

Selvom jeg er ved at være godt træt af at være her, er det nu rart at kun skullekoncentrere sig 100 % om Liv, så vi kan få hende helt raks igen.

Liv tog sig næsten 2 timers middagslur i dag. Hun var falde i søvn lige inden Michael kom og sov lige indtil 5 min før han skulle køre igen. Her måtte vi vække hende, da det var maske (bh) tid igen.

Kl 14.00 prøvede jeg at give Liv lidt grød. For første gang i rigtig mange dage var hun intresseret i det. hun spisteca 1½ dl. Efter grøden fik hun lidt babs.

Da det v ar dejlig vejr i dag gik jeg en god lang tur udefor med Liv i eftermiddags. Det var skønt at kmme ude igen. har ikke været udenfor siden i tirsdags.

Aften forløb stille og rolig. Liv fik maske (bh) haer 2. time. kl 19.00 fik vi besøg af oldemor og oldefar. Imes de var der kom lægen (sammen som onsdag aften) og lyttede på Liv. Han sagde at Liv lød meget bedre og han krydse finger på at vi ville komme hjem i morgen Smile

Kl 19.45 kom Michael. Han havde lidt risaalamande med. han hjavde været til firma julefrokost og så havde han lige taget lidt af deserten med til os. MUMS.

Kl 20.00 kørte oldemor og oldefar.  Kl 21.30 kørte Michael tilbage til juelfrokosten.

Da Liv var begyndt at hoste igen til aften fik hun lidt panodil kl 22.15. Det er godt vigtigt at Liv hoster så meget som muligt, da hun så hoster slimen løst og op. Derfor er det vigtigt at hun ikke har ondt når hun hoster.

Livs vejrtrækninger har hele dagen liggte lidt højer end i går. Håber ikke dte for nogle betydning på om vi kommer hjem eller ej i morgen. 

 

Søndag d. 9/12 

I dag har Liv ½ års fødselsdag. Vi stod op kl 8.30 efter en ok nat. Liv havde fået to omgange masker i nat. Den sidste efterfuldt af en omgang babs.

Liv er i rigtig godt humør her til formiddag. Hun har fået dages første om gnag flemoxin og nu sidder vi bare og venter spændt på lægen.

Kl 11.50 kom lægen endelig. Liv har stadig lidt lyd på, men vi må heldigvis godt komme hjem. hun skal forsat have maske (bh) hver 2. time det næste døgn. Når hun så er klar skal vi begyndet at trappe lidt ned. Hun skal have flemoxin de næste 7 dage. Det næste døgn har vi en åben indlæggelse hvir Liv skulle få det dårligt igen.

Kl 13.30 tjekker vi ud fra stur 19 afd. H4. Lad os håbe vi ikke skal komme her igen, Selvom de alle har været rigtig søde.

Lægen sagde i dag om Liv:  sikke nogle smukke øjne. Din far får travlt med at holde drengene væk fra dig. Smut så hjem med jer og hold advent. Vi tjekker jer hermed ud fra byens største hotel.

Liv indlagt med slem astmatisk bronkitisk på H4Liv indlagt med slem astmatisk bronkitisk på H4Liv indlagt med slem astmatisk bronkitisk på H4Liv indlagt med slem astmatisk bronkitisk på H4

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb