Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Min krop efter fødslen.

mrc | 15 June, 2007 19:53

Der sker meget med ens krop efter fødslen.

De første to dage efter fødslen var jeg temmelig øm i understellet. Hvilket der ikke er nået at sige til. Wink

I løbet af lørdagen begyndte jeg at få efterveer. Til at starte med var de ikke så slemme, men som dagen skred frem blev de kraftiger og kraftiger. Lørdag, søndag og mandag havde jeg efterveer konstant. De gjorde pænt nas og i sær når jeg ammede blev der skrudet op for smerten. Sygeplejskerne sagde at jeg endelig skulle sige til hvis jeg ville havde nået smertestillende. Men jeg kom igennem uden.

Tirsdag havde jeg næsten kun efterveer når jeg ammet og onsdag var de næsten gået i sig selv igen.

Efterveer

Når du har født, skal livmoderen trække sig sammen og blive lille igen. Sammentrækningerne kaldes efterveer.

En del førstegangsfødende mærker ikke efterveerne, men har du født før, mærkes de mere; nogle oplever dem rigtigt smertefulde.

Efterveer mærkes specielt, når man ammer. Der frigøres et hormon fra hypofysen,som både virker sammentrækkende på muskelvævet omkring mælkekirtlerne og på livmoderen.

Min mælkeproduktion er kommet rigtig godt i gang. Mælken løb rigtig til imellem mandag og tirsdag. Man skal nærmest kun kigge på mine bryster fortiden så løb mælken.  Jeg har stadig en del bryst spændinger i dem. Der kan godt gå lidt tid før de falder til ro igen.

Jeg har allerede tabt de kilo jeg tod på under graviditeten plus lidt ekstra. Da jeg var på vægten i morges sagde den minus 2.3 kg i forhold til min start vægt tilbage i august.  

Nu skal jeg til at i gang med at træne min krop op igen. Knibeøvelser, mave øvelser osv. Musklerne er jo blevet lidt slappe efter graviditeten.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb