Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Så kom Lille pigen til verden i en voldsom fart. Hun vil fra dag et hurtig frem i livet.

mrc | 09 June, 2007 16:48

Jeg vågnede kl 2.30 ved at den første ve kom. Efter 1½ time kom veerne med ca. 5 min imellem og de var kraftige. Jeg vækkede Michael og sagde at nu var vi i gang.

Hans første sætning var: ”Hvor længe har det du haft veer ?” Og derefter ”Du har bare ladet mig sove indtil nu.

Michael stod op og ringede til sine forældre. De skulle nemlig passe Christoffer imens jeg skulle føde. Da de var i sommerhus på Tåsinge aftalte de at vi lige så godt kunne tage Christoffer med i bilen til svendborg sygehus og så kunne de hente ham der. De aftalte at Michael ville ringe igen når tiden nærme sig. Derefter ringe han til Joy, da hun havde fået lov til at komme med til fødslen. Hun ville tage det første tog mod fyn.

Da han var færdig med at ringe sikrede han sig om jeg havde brug for hjælp og om jeg manglede noget. Jeg havde hvad jeg skulle bruge, så Michael gik stille og roligt i gang med at pakke de ting vi skulle have med.

Imens Michael var i gang med at pakke Christoffers ting tog veerne fat. De blev kraftigere og kom med 4 min mellemrum. Michael ringe til fødegangen og melde vores ankomst om ca. en time. Det viste sig at være min jordemorder der var på arbejde. Så jeg ville komme til at føde ved hende. Hvilket var rigitg dejligt for hun kender mig jo fra alle kontrolderne.

Michael skyndte sig ud for at få pakket det sidste så vi kunne komme af sted. Han nået ikke ret lang før jeg lå og skreg inde i sengen at nu fik jeg rigtige kraftige pres veer og kunne ikke holde igen. Michal skyndte sig at ringe til fødegangen igen, som ville sende en ambulance. Fik pres veer ca

kl. 04.50. På det her tidspunkt vågner Christoffer ved min larm og Michael får rigtigt travlt med at passe både mig og Christoffer og med at pakke sammen.

Michael fik af vide at jeg godt måtte presse med jeg skulle prøve at holde lidt igen. Hvis barnet så nået at komme ud inden hjælpen nået frem skulle han bare hjælpe det ud og ligge det på min mave pakket godt ind i håndklæder.

Lidt efter kommer falck mændene ind og hilser på os. De kigger lidt på tingene og Michael fortæller at fosterhinden har været synlig. De snakker lidt med jordemoderen i telefonen og alle bliver enige om at jeg skal føde hjemme i sengen. Falck gør klar til fødsel og de venter allesammen.

Men tilsyneladende venter pigen lidt på sig og falck beslutter at prøve at køre til sygehuset. Så jeg bliver lagt på båre og kørt ud i ambulancen. Michael og Christoffer (og de ting Michael når at pakke) kører efter i vores egen bil. Michael aftaler med falck folkene at han følger lige i hælene på dem, ihvertfald indtil de begynder at køre udrykning og hvis jeg begynder at føde inden sygehuset, stopper de så Michael kan komme ind i ambulancen og være med.

Kl. 05.38 føder jeg en pige i ambulancen. Vi var lige kørt ind i Svendborg. Så hun kom til verden på hjørnet af Johannes Jørgensens vej og Vestergade. Hun skriger med det samme. Michael og Christoffer var så langt bag ambulancen at de valgte at køre direkte videre til sygehuset.

Kl. 05.40 ankommer vi så til sygehuset hvor jordemorden står og venter på os uden for. Hun kommer ind i ambulancen og for konstateret at jeg har født en velskabt pige med en fin lyserød farve.

Jordemorden kan se på hoved at hun har stået lidt skævt og er kommer skævt ud. Jordemorden merer at det er derfor jeg ikke fødte derhjemme. Da mine presveer ellers var rigtige kraftige.

Vi bliver kørt op på fødegangen hvor Michael og Christoffer står og venter. (ved ikke jeg har født).

Vi bliver kørt ind på en fødestue hvor jeg for barnet op til på mit bryst og navlesnoren bliver klippet.

Kl. 06.00 føder jeg møderkagen. Den ser fin ud.

Jeg bliver undersøgt forneden. Alt ser fint ud. Har ikke fået nogle bristninger.

Derefter får jeg lidt tøj på og kommer over i en seng og ligger hvor hun bliver lagt til mit bryst. Hun sutter flot lige med det samme.

Lidt efter dukker Flemming og Annette. De havde været lidt længe under vejs, da Michael glemte vores kamera i kampens hede derhjemme. Så de havde lige været et smut over søllinge for at hente det.  De bliver ved os i et lille stykke tid, hvorefter de tager Christoffer med og køre tilbage i sommerhuset.

Michael ringer til mine forældre og fortæller den glade nyhed.

Ved syv tiden dukker Joy op. Lidt for sendt  til at overvære fødslen. Smile

KL. 07.25 For jeg målt mit Bt. 120/66 og p 57. det er rigtig fint. Jordemorden tjekker mine blødninger og de er tilladelige.

Herefter bliver vores pige undersøgt. Hun vejer 3800 g og er 52 cm lang. Hoveds omkreds er 34 cm og maven er 35 cm.

Hun for K-vitamin insprøjtning og der bliver taget en blodprøve for at finde hende blodtype.

Kl. 08.00 kommer jeg på toilet og tisser hvorefter vi bliver kørt op på barselgangen.

 

Lidt tal/tider:

Veer begynder:                02.30

Aktiv fødsels start:            02.45 

Fostervandet afgået:       05.36

Presseveer begynder    04.55

Barnet født:                       05.38

Efterbyrden født:              06.00

Varighed fødsel:              3.08 timer.

Aktiv fødsel:                      2.53 timer

 

Uge 40 + 6

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb