Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Vi fik en rigtig fin dreng.

mrc | 13 May, 2005 14:07

I dag kom Christoffer til verden. Fødslen tog 8 timer og 40 min.

Jeg er i uge 37+1

Kl 3.56 vågnede jeg ved at vandet gik. Min første tanke var at jeg lå og tissede i sengen, hvilke jeg synes var lidt klamt. Da jeg ikke kunne stoppe det "løb" jeg ud på toilette for at blive færdig. Da jeg sad på toilette begyndte jeg at tænke på om det nu var vandet der var gået, men jeg var meget i tvivl, da der jo var 3 uger endnu.

Lige pludselig kunne jeg heller ikke huske om en fødsel overhoved kunne starte med at vandet gik. Så jeg måtte hen og kigge i en bog. Der kunne jeg så konstatere at det kunne den godt. Troede stadig ikke helt på det.

Jeg gik ind og vækkede Michael så vi kunne få nyt lagen på. Hans kommentar var "Har du pisset i sengen" og jeg kunne bare svare "det tror jeg nok" Vi fik skiftet og Michael lage sig til at sove igen.

Kl 4.10 Var jeg ikke i tvivl mere da den første ve kom. Jeg tænke jeg ville prøve at slappe lidt af, da der jo nok ville gå laaang tid i nu, før jeg skulle føde.

Kl 4.15 kom den anden ve allerrede. Også kom de bare rullende der ud af, imens de blev kraftigere og kraftigere.

Kl 5.10 vækkede jeg Michael igen, da jeg havde meget ondt i mellem/og imens jeg havde veer, som nu kom med 4 min. mellemrum.

Kl 5.15 kontaktet jeg fødegangen. De sagde at jeg godt måtte komme ind, men jeg kunne lige tænke på at de havde vagtskifte kl 7.00.

Jeg beslutte mig for at prøve at tage et bad, da det godt kunne hjælpe lidt på smerterne. Selve badet gik langsomt men godt. Da jeg så skulle ha tøj på igen, havde jeg så ondt at jeg måtte ligge mig på sengen hvor Michael så var nød til at give mig tøj på.

Omkring kl 7.00 var vi klar til at køre. Men på vej ud til bilen fik jeg kvalme og nået lige ind til toilettet, den ene gang og køkkenvasken anden gang.

kl 8.00 ankom vi til fødegangen, hvor jeg blev undersøgt. Havde åbnet mig 5 cm. De skyder fosteret til at være 3000g. Der var fin hjertelyd, men begyndene fødselssvulst. Mit Bt 130/80. Jeg har nu hyppige pinagtige veer. JM der undersøger mig fortælle at grunden til jeg har kraftige smerter imellem veerne skyldes at fosteret står og trykker på mit skamben.

Lidt efter kommer den Jm jeg skal føde ved. Hun spøger hvordan jeg har det. Jeg fortæller at jeg har rigtig ondt imellem mine veer. Hun svarer derpå at det kan hun ikke forstå at jeg har, da man normalt ikke har det, om jeg da er bange for at føde. Her kunne jeg kun sige nej.

Kl 8.20 bliver kørt ind på den stue jeg skal føde på og kommer derefter i karbad. Jeg er nu meget forpint af mine veer som er hyppige men kortvarigt. Jm fortæller mig at jeg ikke måtte føde i vandet da jeg kun er i uge 36+6. For at måtte føde i vand skal man være i uge 37 eller mere. Vi sagde til Jm jeg var i uge 37+1, men hun kunne kun få det til 36+6. (Hun fandt ud af efter fødslen at hun havde regnet forkert)

kl.9.00 Vil Jm ha jeg skal gå ud på toilettet og tisse. Da jeg ikke kan komme af med vandet bliver jeg engangskath. Jeg er nu 7 cm åben.

Kl 9.25 får jeg akupunktur i fire punkter. To mod smerterne og to for at sætte gang i mine veer igen, som er døset lidt hen pga. det varme vand.

Kl 9.40 bliver mine smerter mellem veerne kraftigere, så jeg kommer op af badekaret da JM ikke synes det lyder helt så godt.

Kl 9.50 for jeg sat ext. CTG på. Når jeg lå i sideleje dykkede hjertelyden.
Kl 10.06 påsættes der derfor Caputelektrode på fosterets hoved.
Kl 10.30 veerne aftager. Er åbnet 10 cm nu. Får akupunktur igen for at sætte veerne i gang igen.

Kl 10.35 Begynder jeg at få lidt pressetrang.
Kl 11.00 kan jeg begynde at presse rigtigt. Undersøgelse af fosteret viser en fødselssvulst.
Kl 12.00 presser stadig. Jm har skrevet i min journal at jeg presser som en drøm;-) Barnet kommer meget langsomt, men jævnt frem. Jeg har presset i en time nu. Forvagt kaldes til vurdering, men da alt ser pænt ud og barnet har det godt skal vi/jeg bare presse videre. Imellem presveerne får jeg ilt, da jeg bruger mange kræfter på at presse.

Kl 12.36 Bliver Christoffer født. Han blev født i et skråt uregelmæssigt baghovedpres. med navlesnoren en gang rundt om benet. Han er lidt slap men skriger godt. Han kommer op på mit bryst og ligger. Har er bare dejlig.
Så mangler vi kun moderkagen ;-)
Kl 12.50 er veerne stoppet helt så får akupunktur for at stimulere veerne igen.
kl 12.56 føder jeg moderkagen.

Efter fødslen får vi lov til at være alene med Christoffer i ca 2 timer. Derefter kommer JM igen for at undersøge ham. Han får målt sit blodsukker og da det kun er 1.9 gives der early feeding (mad tilskud) Alt andet ser fint ud på ham. Han er 51 cm lang og vejer 3000g

Hans tal: 

Vægt: 3000g

Højde: 51 cm

Hoved: 34cm.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb