Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

2014

mrc | 02 January, 2015 08:32

 Nu er det ved at være RIGTIG lang tid siden jeg har fået skrevet på vores blog. Jeg har det sidste år haft rigtig travl med mit studie, så der har ikke været tid og overskud til at skrive her. 2014 blev et år med masse af gode og sjove oplevelser, men også et år med sorg. 

Årets startet godt med at jeg fik et 3 mdr. studie job på afdeling for klinisk patologi på OUH. Jobbet gik ud på at jeg skulle monterer kontrolvæv på dækglas til immunhistokemiske farvninger. De tre mdr.  gik godt og hurtigt. Det var spændene at prøve at være på afdelingen som ansæt i stedet for studerende, da jeg fik et bedre indblik i hvordan arbejdspladsen var. Klart et sted jeg sagtens kunne arbejde. 

Vinterferie 

I vinterferien havde børne og Michael ferie. Jeg havde en enkelt dag, hvor vi tog bowl n fun i Odense. Har startet vi med en spise en dejlig buffe. Efterfølgende skulle Michael og Christoffer køre gokart. Liv var desværre for lille til det. Det var Christoffer første gange. De første runter kørte han stille og roligt med så begyndte han at give den gas. Det  var en stor smilende Christoffer den kom ud efter løbet.

Bowl n Fyn Bowl n Fyn Bowl n Fyn

Vi slutte af med at spille en gang bowling, eller det vil sige Michael og børne spillede og jeg så på. Bowlingog min ryg ernemlig ikke venner og der er jo ingen grund til at blive uvenner over en gang bowling. Da vi skulle køre hjemad blev Michale og jeg ening om lige at køre forbi en bilforhandler og kigge på en bil. Det endte med at vi købte Skoda Citigo Smile 

VM i halvmarathon 

Den 29 marts løb Michael VM i halvmarathon KBH, sammen med Thomas, Joy, Martin, Steffen og Nadia. Børne (Christoffer, Liv og Alba i barnevogn), Marian og jeg gik rundt på ruten og heppe på dem. Det endte med vi fik gået 9 km. Løbet var en fed oplevele for løberne og publikum og vejret var perfekt med solskin. Efter løbet tog vi en tur i fælledparken, hvor børne fik brudt det sidst energi på legepladen.  

 

Efter en skøn og dejlig dag blev d. 30 marts desværre en trist og sørgelig dag. Min morfar, børnenes oldefar var om natten sovet stille ind. Dødsfalde satte en masse tanker igen hos både Liv og Christoffer. Både tanker om døden og hvad der ville ske med oldefar nu, samt tanker/minder om dagen hvor oldemor døde, som var en volsom oplevelse for begge børne. Specielt Liv fik en voldsom reaktion hvor hun blev helt hysteris og grad i 2 timer, hvor vi bare kunne ligge og holde rundt om hende og trøste hende. Liv var kun 2 år og 9 mdr. da hun så sin oldemor falde om i vores indkørelse. Selvom vi snakkede meget om oplevelse dengang, tror jeg at en del at den voldsomme reaktion hun havde skyldte den oplevelsen hun havde med oldemor. 

I løbet af ugen fik vi snakket en masse om døden og både Christoffer og Liv var ening om at nu var Oldefar kommet op til Oldemor og selvom vi var kede af det, var de to glade for at se hinanden igen. 

I mit hjerte vil i altid være gemt, men aldrig blive glemt. 

 

Påskeferie 

Påsken tilbragte vi på Tåsinge. Her fik vi slappet en masse og og hygget som familien. Dagene gik med en masse leg ude i det skønne påskevejr. Fisketurer og hygge indendørs om aften.

Påskeferie på  Tåsinge Påskeferie på  Tåsinge Påskeferie på Tåsinge Påskeferie på Tåsinge

Skærtorsdag var vi først til egeskovløb, hvor vi alle 4 var ude og løbe. Efterfølgende var vi til Brunch hos Thomas og Marian og slutte af med en OB kamp.

Påskelørdag holdt vi påskefrokost med Michael familien i sommerhuset. Igen i år havde påskeharen været på besøg og den vilde og jagt efter påskeæggene var i gang.

Påskeferie på tåsinge. Så skal der findes æg 

Påskesøndag holdt vi påskefrokost med min familie i Strib. Efter vihavde spist skulle havet lige afprøves om man kunne bade i det. Så vi var flere der tog en dukkert i det "varme" vand.  

 

3. maj var det tid til lillebælt halvmarathon igen. I år var det Michael tur til at løbe det og børne og jeg skulle heppe, sammen med mormor og marfar, som have valgt at tage på camping på hindsgavl camping. Dette gjorde at vi kunne heppe på løberne efter ca. 3 km og igen ved 17 km. Udover Michael havde vi også fornøjelsen at heppe på Onkel Martin, Morbror Thomas, Farmor og Natasha, min veninde.  

 

Christoffer 9 år 

Den 18. maj hold vi Christoffer 9 års fødselsdag ned på Naturlegepladsen ved Svanningebakker. Vi havde en super dejlig dag, hvor der virkelig blev leget og hygget igennem. Christoffer sagde efter fødselsdagen at det var den bedste fødselsdag han nogle siden havde haft. Vi starte dagen derned med gaver efterfuldt med boller og kage. Herefter stod den på fri leg på legepladserne og i bakkerne. Efter mange timers sjov og spas slutte vi dagen af med at grille pølser og brød imens vi nød de sidste solstråler. Lige inden vi kørte fik Christoffer en sidste fødselsdagsgave. Nemlig en tur sammen med Jens på hans mogtercykel. En helt perfekt afslutning på en fantastisk dag.

Christoffer 9 år :-) Christoffer 9 år :-) Christoffer 9 år :-)  

Liv 7 år 

Livs 7 års fødselsdag hold vi hjemme i haven i det skønneste solskinsvejr :-) Det var en dejlig dag med masser af hygge og leg. En af dagnes store højdepunkte var da næste alle kom med op og bade i vores badebasin. Det gjorde virkelig Liv glad Smile  

Livs 7 års fødselsdag Livs 7 års fødselsdag Livs 7 års fødselsdag

IRONMAN 

I juni var lave Michael en halv IronMan i Århus. Som tilskuer var det en fed oplevelse at se Michael og alle de andre mange deltager kæmpe sig igennem. Som tilskuer var vejret perfekt. Solen skinde fra en næsten skyfri himmel og næsten igen vind, hvor vi stod. Som deltager tænker jeg det var lige til den varme side. Vi startet med at se michael blive sendt afsted i vandet. Imens han svømme hygge børn og jeg på stranden med morgenmad. Efter michael var kommet i land. rykket vi os over til et knudepunkt hvor de på løberuten ville komme forbi 9 gange. Her hygge vi med leg og afslapning indtil de begyndte at løbe forbi. Herefter så jeg på løb og børne lege og heppe når Michael kom forbi. Michael gennemført i super flot stil og efter løbet havde han mod på at gøre det igen og også en længere tur Smile

IronMann IronMann IronMan i Århus IronMan i Århus IronMan i Århus IronMan i Århus

Sommerferie

Så blev det endelig sommerferie og det betød 2 ugers ferie på Kreta. I den første uge var vi sammen med mormor og morfar. I anden ugn komme alle mine søskende og påhæng derned. Denne uge skulle vi fejre morfars 60 års fødselsdag Smile

Flyveturen gik rigitg fint, selvom Liv syntes det var ret kedeligt at vi voksne bare ville sove i flyet. Men vi have alle været tidelig oppe og var ret trætte. Selvom Liv også var træt overgav hun sig ikke. Først da vi kom ind i bussen der skulle køre os til hotellet faldt hun i søvn og der var vi andre friske igenSmile Da vi ankom til hotellet skyndte vi os op med vores ting og så hurtigt ned i poolen til en dejlig dukkert.

Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta

Den første uge bruget vi på at bade en masse og gå nogle ture i byen. Vi var en enkel eftermiddag og aften inde i Chania og en enkelt dag lejede vi en bil og kørte til Elafonissi, som anses for at være en af de bedste strande i Eorupa.

I uge to kom Resten af min familie ned til os. Denne uge bade vi også en masse. Vi var på to heldagsturer. Den ene dag kørte vi igen til Elafonissi og den anden dag var vi på en sejltur med færge hvor vi sejde ud til Gramvousa Beach, også kendt som den blå lagune. Første stop på turen var ved Balos, som er en stand hvor vi kunne bade, sole os og nyde omgivelserne og i smukke farver i laugen. Derefter sejle vi over til Gramvousa island. På toppen af den liggen en gammel venetiansk borg, som vi gik op og så. Inden afgang var der tid til en hurtid badetur. Udover de to heldagsturer var vi ude alle sammen ude og snorkle nogle timer over ved en hellig ø, samt en tur i crania igen. Derudover lave vi forskellige aktiviteter vi ikke var med til. Nogle var på togtur op i bjergene, ude og dykke og ude og vandre i en kløft. Ellers bruge vi også en masse timer enten ved poolen eller ved havet. Hver aften gik vi fælles ud og spiste på restaurant forskellige steder i byen. 

Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta

Resten af vores sommerferie gik med masser af ferie hygge. Børne havde ferie alle 6 uger sammen med mig. Michael måtte "nøjes" med 4 uger. Vi var bla. en uge i Strib og en uge på Tåsinge. Da Vi skulle på ferie på tåsinde cykle drengene derned. Det blev en tur på 43 km. Det var en hård og lang tur, men Christoffer var mega stolt da han nåede fra til sommerhuset.   

Cykeltur til Tåsinge Cykeltur til Tåsinge Cykeltur til Tåsinge Cykeltur til Tåsinge Cykeltur til Tåsinge Cykeltur til Tåsinge

I strib to vi alle fire en lang cykeltur fra sommerhuset og hen over den gamle lillebæltsbro og tilbage til sommerhuset.  

Ferie i Strib - cykeltur over den gamle lillebæltsbro 

 

Ringe TRI-Stævne

I slutningen af august afholdt Ringe tri sit tri-stævne. Denne gang skulle jeg ikke deltage, da jeg skulle hjælpe Christoffer. Han skulle nemlig lave sit første triatlon på den grøne rute på 200 m svømning, 10 km cykling og 2.5 km løb. Christoffer ven ViKtor skulle også deltage for første gang. Begge drengene var meget spændte og glæde sig. Inden løbet blev de interviewet af fyns stiftstidenden. Se artikeln her

Desværre var vejrte ikke helt med os, da løbet indelig skulle starte. Da Christoffer kom ud fra svømning regne det mega meget og humøret blev lidt ødelagt da han skulle ud på cykelturen. Heldigvis stor smile han igen da han kom tilbage fra cykelturen og skulle ud på løbeturen påtrods af regnen stadig stod ned. Løbeturen havde været lidt hård, men han var blevet hjulpet af en mand der også løb, som havde fået heppet ham i gang med at løbe igen, da han var gået i står. Så da Christoffer indelig krydsede målstregen var det med i et kæmpe smil. Han var så sej :-)

Imens Christoffer aktik til tri, var Liv taget til Rasmus Seeberg koncert med min veninden Lena jeg har fået til at tage med for mig. Til at starte med havde Liv kigget lidt underlidt på Lena da hun stod og sang og hoppe med til koncerten, men efter et stykke tid gav Liv den også gas. De fik en rigtig god tøse tur de to Smile

Svømmetræning 

I svømmesæsonne 14/15 var Liv og Christoffer flytte op på det øvehold og dermed over i det dybe bassin. Efter nogle uger modtog vi en mail at svømmeklubben havde oprettet et ekstra ø-max hold og både Liv og christoffer var udtaget hvis de ville være med. Ø-max er et hold for svømme der kunne blive pontielle konkurrencesvømme i klubben. Dette sagde de begge ja til. Når man går på ø-max for man også mulighed ofr at komme ud og deltage til nogle små stævner på fyn. Her i efteråret nåede de at være med til 3 stævner. Det første stævne var i vollsmose. Liv var den første svømmer fra Ringe der skulle i vandet og det gjode hunne gik helt i baglås og begyndte at græde og kom ikke til at svømme det hun skulle, da hun ikke kunne overskue det. Heldigvis var der en ekstra plads på en ryg crawl start, hvor hun kom til at svømme på yderste bane. Derved kunne jeg gå ved siden af hende hele vejen. Da hun førts var begyndt at svømme lå og hun stor smille hele vejen ned til målet og hun fandt ud af at det slet ikke var så slet alligevel. Da det var Christoffers tur til at svømme stille han sig bare op og gjorde som man skulle.  De bliver sku store og mega seje vores børn <3 <3 <3 

Proffessionsbacheloropgave 

Den 18. december var dagen hvor jeg aflevere min proffessionsbacheloropgave. 1 dag før tid. Oprindelig var det meningen vi skulle aflaverer opgaven d. 10. december men da Morten fra min bachelorgruppe gik bort  med døden, fik vi opgave udsat 13 dage så vi fik tid til at komme os over det store chok, som det virkelig var. Jeg var heldigvis komme rigtig langt med min opgave da vi fik den triste og virkelige sørgelige besked. Det tog mig rigtig mange dage før jeg overhoved kunne åbne min opgave igen. Hvergang jeg prøve at komme igen, så jeg Morten for mig. Selvom vi skulle skrive opgaven hver for sig,  havde vi udført hele forsøget sammen og gennem de sidste mange måneder arbejde meget tæt sammen. Glæden ved at aflevere ens opgave kom aldrig rigtig frem, men blev mere en følelse af nået der bare hurtigst muligt skulle overståes, så man kunne "glemme" hvad der var sket og prøve at komme i julestemning.

Jul og Nytår 

Juleaften holdt vi sammen med min mor, far, Rasmus og Mette. Vi havde en super hyggelig aften. Først en omgang rigitg lækkert julemiddag, hvor vi stille og roligt kunne sidde og nyde maden. DErefter gik det løs om vores store juletræ hvor vi fik sunget en masse dejlige julesamler og børne julesange. Tilsidst hygge vi med at dele julegaver ud og åbne dem. Christoffer og Liv var gave henter og sjovt nok, blev de MANGE første gavder til dem Wink

Nytårs aften var vi en tur i valby hos Louise, Jacob, Olivia og August. vi havde en super hyggelige og stille og rolig nytårs aften med masse af fyrværkeri hele aften. Må siger det bliver skud lidt mere af end i Søllinge Wink

 

TUSIND TAK FOR 2014 OG VI GLÆDER OS TIL AT TILBRINGE MANGE TIMER MED JER ALLE I 2015

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb