Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Skal opereres igen i ryggen.

mrc | 05 March, 2010 21:11

Så er det gået rigtig land tid siden jeg har fået skrevet om hvordan det går med min ryg.

Planen sidst jeg skrev var at jeg skulle ind til en fys. ned på ringe rygcenter. Mit første besøg ved fys. var allerede d. 7 januar. Her prøve hun forskellige øvelser af på mig og vi fandt to øvelser jeg skulle lave derhjemme som umildbart ikke gav mig smerter eller forværret mine sovne fornæmmelser i højre fod.

Jeg fik den besked med hjem at hvis øvelserne begyndet at give mig flere smerter skulle jeg stoppe med at lave dem og ellers skulle jeg lave øvelserne 3 gange daligt. 

De første to dage fik det rigtig fint med at lave øvelserne, men på 3. dagen begyndte jeg at få lidt smerter og da smerterne blev værrre og værre hvergang jeg lave øvelser valgte jeg at stoppe.

En uge efter kom jeg til fys. igen og hun var selvfølgelig ked af at høre øvelserne ikke var gået. Vi blev enig om at jeg skulle ind og snakke med kiroprakoren igen (min kontaktperson)

Ved mit næste besøg ved kiropeaktoren blev vi enig om at det bedste for mig var at komme ind og snakke med en kiruger og høre hvad de syntes der skulle gøres ved min ryg. Om vi skulle forsætte genoptræningen eller om der skulle en operation til.

Inden han kunne henvise mig vide til en kiruger skulle min sag lige tages op på teamplan for at se om der var nået de havde overset der evt kunne hjælpe mig. Da de havde haft mig oppe og vende ringe min kiropraktor til mig og fortalte de var blevet enig om at henvise mig vider. 

D. 29/1 Kom der brev fra jobcenteret. Det var desværre et afslag på at forlænge mine sygedagpenge. Begrundelsen var at mit sygdomsforløb er for uopklaret.

D. 1/2 Tog jeg på jobcenteret for at søge om at få kontanthjælp. Det kunne jeg ikke få daMichael og jeg er gift og Michael tjener for meget til jeg kan få kontanthjælp. (ja sørme så Michael og jeg blev hemmelig gift d. 4/4-2007) Jeg var godt klar over det var det svarr de kom med, men det skulle prøves. Så nu skal vi leve på michael løn. Han kan da heldigvis få mit fradrag, så det giver lidt flere penge. Men ikke mange.

D. 4/2 var jeg inde og snakke med en socialrådgiver på FOA. Hun skulle se min sag igennem for at se om vi kunne finde nået på jobcenteres afgørelse om ikke at forlænge mine sygedagpenge. Desværre var det ikke nået at kome efter. Frown

D.13/2 fik jeg brev fra OUh. De kunne tilbyde mig en samtale/undersøgelse af ryggen d. 28 marts. Jeg blev glad da jeg så brevet, da der jo ikke var så længe til. En lille uges tid før havde jeg nemlig snakket med afdelingen før at høre om de kunne sige nået om hvornår jeg kunne få en tid. Der fik jeg den besked at det kunne de ikke sige, da det var overlægerne der bestemte hvornår man fik en tid. Hvis de anså det for vigtig fik man en hurtig tid og hvis de ikke mente det var vigtig kunne der gå op til 75 uger før man fik en tid.

Jeg mente jo selv det var temmelig vigtig at de fik kigge på mig, så da jeg så datoen blev jeg super glad. MEN MEN MEN  

D. 15/2 ringe min mor om morgen. Hande og far havde snakket om datoen og undre sig lidt over den. Da d 28 marts var en søndag i år. Så enten havde jeg set forkert eller også var det først til næste år. Jeg havde i min iver over den hurtige dato ikke lagt mærke til årstallet og det var sørme d. 28 marts 2011 jeg havde fået en tid Frown

Jeg skyndte mig at ringe til Regionale visitation og de henviste mig vider til Kollund privat hospitalt.


D. 20/2 fik jeg allerede brev fra Kollund hospital om at de gerne ville se mig allerede tirsdagen efter d. 22/2. Jeg kigge lige en ekstre gang på årstallet enden jeg blev glad Smile  
 
D. 22/2 kørte Michae og jeg til kollund. jeg var utrolig spændt/nervøs på hvad de ville fortælle mig. Lægen startet med at sige at min ryg ikke så ret godt ud, men det var jeg jo ikke spor itvivl om Wink. Han havde set mine billeder igennem sammen med en anden ryglæge og de var begge blevet ening om at det bedste for mig ville være en ny operation. Han syntes at de skulle stivgøre min ryghvirvle, dels pga. den ny/rest prolaps jeg havde ved L5/S1, men med også pga den medfødte fejl jeg havde ved L5/S1. 
Da han sagde medfødte fegl ved L5/S1 ligne jeg et stort spørgsmåltegn. Der var ingen der havde snakket om nogle medfødt fejl før til mig. Han kunne så fortælle at allerede på min første MR Scanning havde de beskrevet at jeg havde en Bilateral arcolyse L5/S1 uden spondylolistese. = min hvirvlen sidder ikke fast. men den sidder på sin rigtige plads i nu.
Han fortalte at med tiden ville hvirvlen begynde at skride ud og jeg ville få rigtig ondt i ryggen igen, så når de alligevel skulle åbne mig ville han klart anbefale at få lavet det også. Så jeg ikke ville få problemer med det i fremtiden. 
 
En operation hvor man stivgøre L5/S1 er en nået større operation end den jeg sidst fik. Både ved operationen og ved at de skal åbne mig igen er der nogle større risici ved. Efter at ha gennemgået forlemper og ulemper ved operationen valgte jeg at takke JA tak til en ny operation
 
D 5/3 Idag  ringe jeg til Kollund og fik mig operationsdato afvide. D. 22 marts kl 12.30 skal jeg under kniven igen. Smile Så håber jeg bare at det lykkes denne gang. Efter operatione kommer der et manget langt forløb hvor jeg ikke må ret meget det første lange stykke tid.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb