Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Svar på MR Scanning.

mrc | 06 January, 2010 09:52

Var på ringe rygcenter i går, hvor jeg fik svar på min MR scanning.
 
scanning svar : 
 
Indikation.
Prolapsoperation L5/S1 maj 2009. Stærke klndesmerter, sovende fornemmelse i højre underben siden operation.
 
MR af columna lumbalis uden og med konstast, den 23-12-2009.
Undersøgelsen 23.2.2009 foreligger til sammenligning.
Normale forhold L1/2
Discusdegeneration L2/3 med kontrastopladende HIZ i bageste anulus fibrosus.
Flad median prolaps L3/4 med stor, kontrastopladende HIZ koncentrisk i bageste anulus. Status er uændret.
I segmentet L4/5 bed median prolaps L4/5 med HIZ paramediant på venstre side, kontrastopladende og der er kontakt til venstre L5-rod.
Sepuelae efter højresidig hemilaminektomi L5/S1, og der er tilkommet yderlige let højderreduktion af discus og mere udbredte Modicforandringer af tybe 1 og beskeden kontrastopladning i bageste del af diskus. Prolapsen er til størstedelen fjernet, der resterer en beskeden prolaps lige paramediant på højre side strækkende sig 14 mm ned bag øvre S1.
Durasækken er ikke påvirket, men der er kontakt til S1-roden. Endvidere ses øget bløddelsudfyldning bagtil i laminektomien strækkende sig om mod bagsiden af S1-roden, og der er kontrastopladning i området tydende på let fibrose. Roden er ikke displaceret. Status er i øvrigt uændret.
 
Konklusion.
Sequelae efter højresidig hemilaminektomi L5/S1 cum fibrosis 
Højresidig paramedian rets- /re.prolaps, se tekst.
I øvrigt status quo. 
 
 

Så der er altså kommet en ny diskus prolaps der hvor jeg er opereret. Planen er nu at jeg skal gå nede ved en af deres fys det næste stykke tid for at se om jeg kan træne den op igen. Ellers vil de henvise mig til kirugerne igen. 

Det var et lidt andet svar end det jeg havde forventet af få. Jeg var udemærket klar over at det var omkring L5/S1 mine smerter stamme fra, men jeg var sikker på der ikke var en ny prolaps, da mine smerter er anderledes denne gang. Jeg havde/har godt nok sovende fornænnelser i højre ben, men de kunne lige så godt stamme fra min sidste diskus prolaps, da jeg havde fået af vide efter operationen at mit ben kunne sover op til et år efter operatione.

Kan ikke rigtig finde ud af om det er godt eller skid det var en ny diskus prolaps der drillede mig. Det gode ved det er at efter en evt operation ville jeg blive helt klar igen. Hvis jeg altså ikke få en ny igen bagefter.  Synes det er ret skrammende at jeg kan få en ny diskus prolaps i en periode hvor jeg ikke lavede nået hårdt for ryggen.

Ud over det med ryggen har jeg stadig også mine sygedagpenge at tænke på. Det ser stadig rigtig sort ud i forhold til at få dem forlænget. Men håber stadig det lykkes.

Det er utrolig hårdt både at skulle bruge en masse energi på ens smerter og en masse energi på ens fremtid økonomisk set.

Comments

Re: Svar på MR Scanning.

Joy | 07/01/2010, 13:57

Håber sgu det lykkedes for dig, at få forlænget sygedagpengene. Det kan da næsten ikke passe andet, når nu de via MR scanningen, kan se at du stadigvæk er syg. Krydser fingre :)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb