Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Så er der gået 3 uger siden jeg blev opereret.

mrc | 14 June, 2009 16:31

Så er der allerede gået 3 uger siden jeg er blevet opereret. Det går stille og roligt fremad med ryggen. Kan holde til en lille smule mere hverdag. Men kan godt mærke der er lang vej i nu før ryggen er 100 % igen. Selvom jeg selvfølgelig gerne vil være hurtig frisk gælder det om at tage det stille og roligt og ikke overbelaste rygge. Men så længe jeg kan mærke der sker fremskridt er jeg glad Smile.

Jeg vil lige kort fortælle hvordan det er gået de sidste 3 uger.

Onsdag d. 27 maj. Ved 12.00 tiden kom Michael og jeg hjem fra sygehuset. Køre turen hjem var ikke så behagelig, selvom michael havde kørt meget stille og roligt med mig. Så da vi kom hjem gik jeg straks ind og lage mig på sofaen. Resten af dagen gik med at slappe af i sofaen og gå nogle små turer rundt i have. Som på sygehuset havde jeg forsat brug for lidt stærkt smerte stillende hver 3 time og suppleret med det mindre stærke hver 6 - 7 time, så det forsatte jeg med at tage resten af dagen og natten.

Jeg skulle forsat have hjælp af Michael til at komme op af sengen og sofaen.

Torsdag og fredag Da jeg forsat skulle have hjælp til en del arbejde Michael hjemme fra både torsdag og fredag. Begge dage gik med at hvile mig meget, lave de øvelser jeg havde fået udleveret på sygehuset, gå nogle små ture i have og lidt ned af vejen.

Om tordagden havde jeg forsat kraftige smerter så jeg forsatte med at tage smerte stillende som om onsdagen.  

Torsdag aften kom Michael forældre forbi med en gammel sygeseng de havde ståene derhjemme. Den havde vi fået lov til at låne til mig, da sofaen ikke var særlig behagelig at ligge på for mig og meget svært at komme op af. Vi byttede den ene sofa ud med sengen så jeg kunne ligge godt i stuen og følge med i hvad de andre lavede og på den måde føle jeg var lidt med.  

Da jeg vågne fredag morgen var jeg kun vågne en gang i løbet af natte for at få det stærke smerte stillende. Jeg blev derfor enig med mig selv om at jeg ville prøve at gå over til det smertestillende jeg tog før operationen, som var T pinix 1 g + T ibumatin 400 mg + T dolol 50 mg hver 8 time. Det gik faktisk ok med "kun" at tage det.

Lørdag til Mandag. Weekenden over gik det rigtig fint med "kun" at tage mit vanlige smertestillende. Jeg syntes faktisk at jeg begyndte at få færre og færre smerter, så mandag valgte jeg at prøve at fjerne T dolol i dag timerne, så jeg kun tog pinix og ibumatin. Det gik ok. Når jeg hvilede mig mærkede jeg ingen forskel i ryggen, men når jeg bevægede mig fik jeg hurtiger ondt, hvilket jo var helt naturligt.

Til natten prøvede jeg først at undvære T dolon, men da jeg ikke kunne finde ro i kroppen måtte jeg tage en alligevel.

Ellers havde vi en rigtig hyggelig weekend hvor vejret var super godt, så Michael havde taget   nogle madresse ud i haven så jeg kunne ligger derude og hvile mig ryg. Ellers gik dagene med at lave øvelser, sidde lidt mere oppe, gå lidt små ture og selvfølgelig slappe en masse af i ryggen. Mandag var jeg komme op på at kunne sidde oppe i ca en ½ time og så kunne jeg gå ned til legepladsen og tilbage igen. Jeg kunne også selv komme op og stå efter at ha ligge ned. 

Tirsdag d. 2 juni. Skulle jeg over og ha fjernet mine sting. Da Michael skulle på arbejde igen havde jeg fået min mormor til at komme og køre mig derover, da jeg kun måtte være passager de to første uger. Sygeplejsken der skulle hjælpe mig var desværre ret forsinket så vi kom til at vente ca 40 min før jeg kom ind. Det var rigtig hårdt for ryggen så det sidste stykke tid blev jeg nød til at stå op og gå lidt rundt for ikke at få alt for ondt. Da jeg endelig kom ind tog det kun 2 min og så kunne vi køre hjemad igen. Sygeplejsken sagde at det så rigtig fint ud. 

Tirsdag aften kom  min veninde Camilla på besøg.  Vi gik bla en tur hvor jeg kom helt rundt om kirken denne gang Smile.

Onsdag d. 3 juni. prøvede jeg at undvære smertestillende hele dagen og så kun tage til natte. Det gik faktisk rigtig godt. Jeg kunne godt mærke på ryggen at jeg ikke havde taget nogle piller, da jeg hurtiger fik ondt og den virkede lidt mere stiv i det. Men ved ikke at tage piller om dagen kunne jeg også bedre mærke hvor meget min ryg kunne holde til og hvornår den havde bedst af at hvile sig.

Fredag d. 5 juni. Da jeg gik i seng i går aftes prøvede jeg at undlade at tage T Dolol, så jeg kun tog T pinex og T ibumatin til natten. Det gik rigtig godt.

Tirsdag d. 9 juni. I går aften gik jeg i seng uden at tage mit nat smertestillende. Det fik rigtig fint med at sove uden pillerne. Så nu kan har jeg smidt alle pillerne, skønt. Smile. Det er godt nok mange måneder siden jeg har prøvet at gå igennem en dag uden at tage smerte stillende. Jeg har stadig lidt ondt i ryggen omkring der hvor de har skåret, men ikke mere ondt end jeg godt kan undvære smertestillende.

Nu må jeg i øvrigt også begynde at køre bil igen. Skøn. ikke fordi jeg kan holde til at køre så meget rundt med nu føler jeg mig ikke så indspæret mere.

Onsdag d. 10 juni. I dag har jeg været til møde med en fys. da jeg skal til at starte genoptræning på et hold i kommunen. Da der er overbukket på holdet kan jeg først starte tirsdag i uge 26, men det er jo også lige om lidt. Indtil der skal jeg bare forsætte med at ave mine øvelser.

Søndag d. 14 juni. I dag kunne jeg gå turen rundt om skolen/børnehaven. Da jeg kom hjem var jeg godt træt i ryggen, men nej det var skønt at få lidt mere på min gåtur. 

Mit ar:

       28 maj                6 juni                           14 juni                    14 juni        

L og c passes af mormor. Nede og kigge på ænder  Mir Ar. d 6 juni14 juni14 juni


Lidt ting jeg har skrevet på facebook de sidste 3 uger: 

28 maj: Kom hjem i går efter operationen. Har pænt ondt i ryggen nu. Så spiser en masse smertestillende. Men skønt at være hjemme igen

31 maj: For en gang skyld er det godt at have dårlig ryg. Man kan kun ligge og tage sol, imens kæresten ordner haven :-D. Gælder om at nyede det så længe det vare :-D. Rygger får det bedre og bedre for hverdag og jeg bliver mindre og mindre junkie for hverdag :-)
 
9 juni: I dag er det så to uger siden jeg blev opereret i ryggen. Det går stille og roligt fremad. Tager slet ikke nogle smerte stillende mere. Så det er super skønt.
Jeg bliver stadig hurtigt træt i min ryg når jeg sidder oppe og kan hurtigt mærke hvis jeg laver for meget. Så jeg må have tårmodighed. PUHA det er hårdt ikke at kunne gøre ret meget. Glæder mig til jeg er helt 100 % igen.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb