Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Så nået jeg 70 dage :-(

mrc | 25 February, 2009 10:30

I dag har jeg gået sygemeldt i 70 dage med rygproblemer.

Her kommer lige et  kort resume af hvad der er sket de 70 dage.

18/12: Kommer til skade med min ryg i en håndbodbold kamp.

19/12: Taget til Kiropraktor. Jeg har smerter i ryggen(lænden og i min højre balde.  Jeg har nedsat reflekser ved knæet og ved akillessenen. Kan kun bøje mig lidt frem over. Mangler ca. 60 cm får at nå gulvet.  Jeg kan heller ikke strække mig helt ud. 

Jeg skal lægge is på mange gange i løbet af dag. Jeg kan tage Iprem 200 mg 2 stk * 3 dagligt samt  panodil/pamol/pines 500 mg 2 stk * 3 dagligt mod smerter. Hvis jeg for brug for mere skal jeg kontakte lægen.

Kiropraktoren vil så lave manipulation for at hjælpe mig.

23/12: Var til kiropraktor.

26/12: Begynder at få sovne fornemmelser ned i højre ben. Har ligt mindre smerter i lænden. Men forsat samme smerter i balden.

29/12:  Var til Kiropraktor. Forsat nedsat reflekser bag knæet. Reflekserne ved akillessenen er væk nu.

30/12: Var til Fysiterapeut. vi fandt sammen en øvelse jeg kunne holde ugd at lave og som forhåbenlig vil hjælpe mig. Jeg skal lave øvelsen       10 * 10 gange om dagen.

2/1: Var ved egen læge. For nået stærker smerte stillende. Skal/kan nu tage 2 stk pines a 500mg og  I stk ibumetin a 400 mg * 3 dagligt. I løbet af aften begynder jeg at få rigtig mange stærke smerter i mit højre ben.

3/1: Kontakter vagtlægen pga. rigtig stærke smerter ned i benet. For dolon 50 mg over i. for at være godt smerte dækket. Så nu skal jeg tage alle 3 slags på en gang. De første par gange jeg tog hele cocktails gik jeg ud som et lyn.  

5/1: Var til kiropraktoe. Fik taget røngen af min lænd. Billederne viste at mine bryskskiver imellem 4 - 5 lændehvivle og 5 - og halebenet var lidt mindre en nornalt.

5/1: Anmeldt min skade til forsikringen. - De vil til at starte med batele 10 behandlinger ved Kiropraktor og/eller fys. Smile Jeg skal bare sende regningerne ind løbende så vil de overførene pengene et par dage efter til mig. Smile

6/1: Var til fysiterapeut. For lidt flere øvelser jeg skal lave hvis/når jeg kan holdet til det.

9/1: Det er meget forskelligt hvorgodt mine piller virker. Nogle gange virker de sket ikke, andre gange virker de 2 timer og nogle gange virker de i lang tid.  Det er rigtig træls man aldrig rigtig ved om det hjælper at tage dem og det er svært at være dækket ordenligt ind hele døgnet når de ikke altid virker.

12/1: Ved lægen. Bliver henvist til Ringe rygcenter. For samtidig lavet til varighedserklæring på 1 - 2 mdr. Men han sagde det varv svært at sige. det kunne godt tage længere tid men vi kunne også være heldige at det ville gå hurtigt over.

13/1:  Kiropraktor

23/1: Kiropraktor- stadig inden reflekser ved akillessenen men kan svagt fremprovokere den bag på knæet.

6/2: Kiropraktor - Kan nu svagt fremprovokere min reflekser bag knæ og ved akillessenen 

6/2: Møde ude på arbejde med Margit b min Chef.

6/2 Status: Mine smerter er aftagende. De er næsten væk hvis jeg holder mig i ro. Har forsat sovende fornennelser i benet. Får smerter ved løft, længere gåturer ca. 2 km, når jeg står for længe eller sidder i sammen stilling forlænge.  Tager forsat smerstillende. 1- 2 gange dagligt af den kraftige omgang. Er begyndt at svømme et par gange om ugen. Kan svømme 800 meter på 1 time nu.  Går dagligt en lille tur  og laver mine øvelser

9/2:  Har stadig ikke fået nogle penge fra forsikringen for de 6 første kviteringer jeg sendte ind for over  4 uger siden. Ringe og spurgte til dem. Dem havde hun glemt alt om Yell Men skulle nok få kikket på det så hurtigt som muligt.

19/2: Undersøgelse på ringe rygcenter. De mener umidbart der er en diskuk prolaps der er i bedring. Så de henviser mig til en MR Scanning. De kan godt finde mine reflekser nu begge steder, men de er stsdig svage.  De mente jeg jeg ihvertfald skulle være sygemeldt en månede i nu. SUK

23/2:  Blev MR Scannet. - For svar på den d. 9/3

Så her jeg endelig fået penge for alle de regninger jeg har sendt ind. Smile. Det tog sku nået tid at få dem.

24/2: Til samtale med en social rådgiver fra kommunen. Nået man skal når man går sygemeldt for at kunne få sygedagpenge og for at de kan få et indblik i hvordan fremtiden ser ud. Da vi forsat ikke ved hvad jeg fejler kunne vi ikke snakke så meget om fremtiden. Men kun fik skrevet hele mit sygdomforløb ned og så kontakter hun mig dagene efter d 9/3 for at høre svaret og så aftale en ny tid.

25/2 status: Har konstant små smerter i lænden. Mit højre bedn sover konstant. Får flere smerter ved aktivitet. Kan forsat ikke løfte uden at få ondt.

Kan forsat kun gå 2 km. Kan svømme imellem 1000 - 1100 meter nu. Det kommer lidt an på dagen. Kan cykle ca 3 km. Laver stadig øvelser og går turer hverdag. Svømmer 2 gange om ugen. 

Jeg kan tydelig mærke på min krop at jeg ikke kan lave så meget mere. Det er rigtig træls at tænke på jeg skal  starte fundstændig forfra med at løb, spille håndbold osv. Når den tid altså komme hvor jeg kan begynde på det igen.

Jeg er ved at været rigtig godt træt af hele situationen. Nogle dage er det svært at holde humøret oppe. Jeg er træt af at jeg ikke kan lave de ting jeg plejer at kunne og så synes ikke jeg lavet andet en at vente, vente og vente. Men sådan er vores lorte system bygge op, men mindre man selv vil betale.

Jeg har under hele forløbet haft telefonisk kontakt til Margit min afdelings sygeplejeske mindst 1 gang ugentlig

D 31/12 har jeg skrevet et indlæg om de første 13 dage. Der står nået mere om hvordan jeg havde det de dage.

.

Fremtiden:

26/2: Kiropraktor

9/3:  rygcenteret - for svar på MR scanning.

9/3: Infomøde på rygcenteret.

17/3:  Rygcenteret

1/4: Rygcenteret

Comments

Re: Så nået jeg 70 dage :-(

Annette | 27/02/2009, 07:09

Op med humøret Mette! Jeg kan godt se at det er lettere sagt end gjort. Der sker så heldigvis noget nu, måske for langsomt efter din mening men du kan da begynde og se frem til det.Stort knus fra Annette

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb