Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Årets første strand, bade og lange cykel tur "overstået" :-)

mrc | 29 June, 2009 11:31

I går tog vi en tur til Strib, hvor mormor  var tage i sommerhus i det gode vejr. Jeg havde forslået michael at han kunne cykle derop hvir han havde lyst. og det valgte han så at gøre. Da vi havde sendt Michael afsted pakkede børnene og jeg de ting vi skulle havde med og så stillede vi efter michael.  Da vi støtte på han havde han alledere cyklede ca 50 km og det gik rigtig godt for ham. Desværre gik der nået i stykker på cyklen så efter 60 km blev han nød til at stoppe og køre de sidste ca 15 med os.

Da vi kom ned til somemrhuset gik christoffer og Liv straks igang med at lege.  Christoffer så at der sad nogle og fange krabber på en bro, så han gik derhen og kiggede. De havde tilfældig en ekstra fiskestand med krabbe mad på han måtte låne, så han satte sig til at fiske med dem.

Da vi havde spist middagsmad hoppede vi i badetøjen og så gik vi alle i vandet. Selv michael fik vi overtalt til at komme med.  Christoffer og liv var også med ude og bade. Liv var dog kun i et lilleøjeblik og da hun skulle op meldte Mihael sig hurtigt yil at gå med hende. Christoffer, Moster Maria, mormor og jeg blev ude i vandet lidt længer tid og legede.

Efter bade turen gik vi op og tog sol og lege på stranden.  Senere på dagen tog Christoffer, Moster Maria, Mormor og jeg en tur mere i vandet.

Resten af eftermiddagen hyggede vi os på stranden og christoffer var henne igen sammen med Michael og fange krabber.

Ved 21.00 tiden kørte vi hjemad igen. Det var to meget trætte børn vi kørte hjem med, som begge virkelig havde nydt dagen ved vandet, ligsom os andre. 

 

Hyggelig Sankt hans aften.

mrc | 23 June, 2009 23:03

Her til aften har vi været til Sankt hans aften nede ved legepladsen bag kirken. Borgerforeningen og fodboldklubben var igen i år gået sammen om at holde sankt hans aften. Da havde sat telt, borde og stole op. 

Vi havde inviteret familien til at komme og hygge med os og mormor, Rasmus, oldemor og oldefar havde takket ja tak til indbydelsen.

Vi mødtes hjemme ved os ved 18.00 tiden og så gik vi ned til legepladsen. Vi kunne kun medbringe os selv, da man kunne købe alt maden, drikkelsen og kaffen dernede, til en meget billig pris.

Da vi kom derned fandt vi et sted at sidde og så gik Christoffer ,Liv, Rasmus og Michael  ude og legede. Smile. Ved 18.45 tiden var grillmaden færdig og vi satte os til at spise. Da børnene ikke ville have mere løb de ud og lege videre imens vi andre sad og hyggede.

Ved 21.00 tændte de det store bålet.

Vi havde en super  hyggelig aften, hvor vejret var perfekt og alle var i godt humør. Det er et super perfekt sted at holde sankt hans da der er plads til alle aldersgrupper. Børnene kan hygge sig på legepladsen. Der er plads til at spille fodbold og folk kan sidde og hygge samtidig. 

 

Sankt hans aften. D. 23 Sankt hans aften. D. 23Sankt hans aften. D. 23Sankt hans aften. D. 23Sankt hans aften. D. 23Sankt hans aften. D. 23

Prøvede at cykle uden støttehjul.

mrc | 20 June, 2009 17:37

I dag prøvede Michael og tage Christoffers støttehjul af. Da Christoffer satte sig op på cyklen hold Michael lige fat i cykle. Da han kom op og sidde hjalp Michael ham lige med at finde balancen og så sagde Christoffer slip mig og køre ned af vejen. Smile SUPER FLOT. 

Han er selvfølgelig vælde nogle gange, men med cykelhjelm, knæ og albue beskytter så gør det ikke så meget siger han. Han er bare super sej Smile. Så nu ligger han og øver sig på at cykle længer og længer uden støttehjul.

Christoffer cykler uden støttehjul for første gang. D. 20Christoffer cykler uden støttehjul for første gang. D. 20

Så gik den ikke længer...

mrc | 18 June, 2009 22:16

Efter rigtig mange måneder snakken om at jeg nok burde få tjekkede mine øje har jeg endelig fået taget mig sammen. Efter et besøg ved en optiker kunne jeg konstarere at jeg skulle have briller, Cool hvilket ikke kom som den store overaskelses for mig og da slet ikke for Michael Laughing.

Nå men efter at ha fået lavede en syns prøve kunne vi konstarere at jeg er nærsynet og også  havde brug for læsebriller. Ofte er det sådan at hvis man er nærsynet har man tit ikke brug for læsebriller. Men jeg er for lidt nærsynet til at det kan ophæve mit behov for læse briller (tror nok det var sådan det hang sammen) 

Højre øje:

  • Nærsynet: -0,5
  • Bygningsfejl: -0,25
  • Læse: 1

Venstre øje:

  • Nærsynet: -0,25
  • Læse: 1

Da jeg ikke ved hvordan min fremtid kommer til at se ud, valgte jeg at få et par briller med glidende overgang. Det vil jeg blive mest glad for hvis jeg får et job/studie hvor jeg skal skifte meget imellem og læse og se langt.

I dag har jeg så været uden og hente mine nye briller, så nu skal jeg til at vænne mig til at går med brillerne og se mig selv med briller. Selvom jeg ikke var vildt meget nærsynet kan jeg se rigtig meget forskel når jeg kigger på bla. skilte, træer osv. Det hele er meget mere klart og tydeligt nu. 

så nu går jeg med briller Cool Så fik man sørme briller. D. 18

Første tandlæge besøg og 2 års undersøgelse.

liv | 15 June, 2009 15:09

Puha jeg har haft travlt i dag. Jeg har nemlig både været til mit første tandlæge besøge og lidt senere til 2 års undersøgelse ved lægen.

I formiddags var jeg til mit første besøg ved nået mor kaldte tandlægen. Da vi kom ind til tandlægen skulle jeg sidde/ligge på mors skød i en stol som man kunne ligge ned. Først viste tandlægen hvordan hun skulle kigge på mine tænder med et lille spejl på en bamse. Bagefter fik jeg lov til at prøve det på bamsen imens tandlægen kiggede på mine tænder. Hun sagde at de så rigtig flotte ud. hun talte og mine tænder. Jeg har 6 forøven og 8 forneden. Hun fortalte også at hun kunne se at der snart ville komme en ny tand igennem foroven. Smile 

Til sidst fik jeg en tandbørste og så måtte jeg vælge et stykke legetøj. Christoffer var også med til tandlægen. Han fik også lov til at vælge et stykke legetøj, da tandlægen syntes han havde været rigtig dygtig til at sidde stille imens.

 

I eftermiddags har jeg så været ved lægen til 2 års undersøgelse. Først skulle lægen veje og måle mig. Derefter lyttede hun på min mave og ryg men en kold dims. Hun sagde at jeg lød rigtig godt. Til sidst kiggede hun mig i ørerne. Hun fortalte at mit venstre øre var blevet pænt igen efter min omgang mellemørebetændelse.

Lægen var rigtig tilfreds med mig Smile.

Højde: 88

Vægt: 14 kg

 

Været til 4 års undersøgelse.

christoffer | 15 June, 2009 15:00

I dag har jeg haft fri fra børnehaven da jeg skulle til lægen til 4 års undersøgelse.

Hun startede med at måle min høje og veje mig. Bagefter kiggede hun mig i ørene. Hun kunne fortælle at begge mine dræn var der i nu. Bagefter lyttede hun til min mave og ryg og begge dele lød helt perfekt.

Til sidst skulle hun vaccinere mig mod mæslinger, fåresyge og røde hunde. Hun stak mig i min ene balde imens jeg sad på mors skød. Av det gjorde lidt ondt og jeg begyndte at græde. Da jeg havde fået det lidt bedre igen fik jeg en ballon.

Da lægen havde undersøgt mig skulle hun undersøge Liv. Jeg sagde at hun ikke måtte stikke Liv også og hun sagde at det skulle hun nok lade være med. Hun sagde at hun ført skulle stikke Liv når hun blev 4 år. Men jeg var ikke helt sikker på hende, så jeg holdt meget øje med hende da hun undersøgte Liv og jeg minde hende også om det flere gange at hun ikke måtte stikke.

Da hun havde undersøgt Liv sagde lægen at jeg var en meget dygtig, sød, bekymmerne og følsom dreng. Hun sagde at de fleste storebrødre ville ha sagt at deres lillesøster også skulle ha et stik, når nu de skulle, Men det kunne jeg aldrig finde på at sige.

Mine tal:

Højde 108.5 cm

Vægt: 21.4 kg.

Så er der gået 3 uger siden jeg blev opereret.

mrc | 14 June, 2009 18:31

Så er der allerede gået 3 uger siden jeg er blevet opereret. Det går stille og roligt fremad med ryggen. Kan holde til en lille smule mere hverdag. Men kan godt mærke der er lang vej i nu før ryggen er 100 % igen. Selvom jeg selvfølgelig gerne vil være hurtig frisk gælder det om at tage det stille og roligt og ikke overbelaste rygge. Men så længe jeg kan mærke der sker fremskridt er jeg glad Smile.

Jeg vil lige kort fortælle hvordan det er gået de sidste 3 uger.

Onsdag d. 27 maj. Ved 12.00 tiden kom Michael og jeg hjem fra sygehuset. Køre turen hjem var ikke så behagelig, selvom michael havde kørt meget stille og roligt med mig. Så da vi kom hjem gik jeg straks ind og lage mig på sofaen. Resten af dagen gik med at slappe af i sofaen og gå nogle små turer rundt i have. Som på sygehuset havde jeg forsat brug for lidt stærkt smerte stillende hver 3 time og suppleret med det mindre stærke hver 6 - 7 time, så det forsatte jeg med at tage resten af dagen og natten.

Jeg skulle forsat have hjælp af Michael til at komme op af sengen og sofaen.

Torsdag og fredag Da jeg forsat skulle have hjælp til en del arbejde Michael hjemme fra både torsdag og fredag. Begge dage gik med at hvile mig meget, lave de øvelser jeg havde fået udleveret på sygehuset, gå nogle små ture i have og lidt ned af vejen.

Om tordagden havde jeg forsat kraftige smerter så jeg forsatte med at tage smerte stillende som om onsdagen.  

Torsdag aften kom Michael forældre forbi med en gammel sygeseng de havde ståene derhjemme. Den havde vi fået lov til at låne til mig, da sofaen ikke var særlig behagelig at ligge på for mig og meget svært at komme op af. Vi byttede den ene sofa ud med sengen så jeg kunne ligge godt i stuen og følge med i hvad de andre lavede og på den måde føle jeg var lidt med.  

Da jeg vågne fredag morgen var jeg kun vågne en gang i løbet af natte for at få det stærke smerte stillende. Jeg blev derfor enig med mig selv om at jeg ville prøve at gå over til det smertestillende jeg tog før operationen, som var T pinix 1 g + T ibumatin 400 mg + T dolol 50 mg hver 8 time. Det gik faktisk ok med "kun" at tage det.

Lørdag til Mandag. Weekenden over gik det rigtig fint med "kun" at tage mit vanlige smertestillende. Jeg syntes faktisk at jeg begyndte at få færre og færre smerter, så mandag valgte jeg at prøve at fjerne T dolol i dag timerne, så jeg kun tog pinix og ibumatin. Det gik ok. Når jeg hvilede mig mærkede jeg ingen forskel i ryggen, men når jeg bevægede mig fik jeg hurtiger ondt, hvilket jo var helt naturligt.

Til natten prøvede jeg først at undvære T dolon, men da jeg ikke kunne finde ro i kroppen måtte jeg tage en alligevel.

Ellers havde vi en rigtig hyggelig weekend hvor vejret var super godt, så Michael havde taget   nogle madresse ud i haven så jeg kunne ligger derude og hvile mig ryg. Ellers gik dagene med at lave øvelser, sidde lidt mere oppe, gå lidt små ture og selvfølgelig slappe en masse af i ryggen. Mandag var jeg komme op på at kunne sidde oppe i ca en ½ time og så kunne jeg gå ned til legepladsen og tilbage igen. Jeg kunne også selv komme op og stå efter at ha ligge ned. 

Tirsdag d. 2 juni. Skulle jeg over og ha fjernet mine sting. Da Michael skulle på arbejde igen havde jeg fået min mormor til at komme og køre mig derover, da jeg kun måtte være passager de to første uger. Sygeplejsken der skulle hjælpe mig var desværre ret forsinket så vi kom til at vente ca 40 min før jeg kom ind. Det var rigtig hårdt for ryggen så det sidste stykke tid blev jeg nød til at stå op og gå lidt rundt for ikke at få alt for ondt. Da jeg endelig kom ind tog det kun 2 min og så kunne vi køre hjemad igen. Sygeplejsken sagde at det så rigtig fint ud. 

Tirsdag aften kom  min veninde Camilla på besøg.  Vi gik bla en tur hvor jeg kom helt rundt om kirken denne gang Smile.

Onsdag d. 3 juni. prøvede jeg at undvære smertestillende hele dagen og så kun tage til natte. Det gik faktisk rigtig godt. Jeg kunne godt mærke på ryggen at jeg ikke havde taget nogle piller, da jeg hurtiger fik ondt og den virkede lidt mere stiv i det. Men ved ikke at tage piller om dagen kunne jeg også bedre mærke hvor meget min ryg kunne holde til og hvornår den havde bedst af at hvile sig.

Fredag d. 5 juni. Da jeg gik i seng i går aftes prøvede jeg at undlade at tage T Dolol, så jeg kun tog T pinex og T ibumatin til natten. Det gik rigtig godt.

Tirsdag d. 9 juni. I går aften gik jeg i seng uden at tage mit nat smertestillende. Det fik rigtig fint med at sove uden pillerne. Så nu kan har jeg smidt alle pillerne, skønt. Smile. Det er godt nok mange måneder siden jeg har prøvet at gå igennem en dag uden at tage smerte stillende. Jeg har stadig lidt ondt i ryggen omkring der hvor de har skåret, men ikke mere ondt end jeg godt kan undvære smertestillende.

Nu må jeg i øvrigt også begynde at køre bil igen. Skøn. ikke fordi jeg kan holde til at køre så meget rundt med nu føler jeg mig ikke så indspæret mere.

Onsdag d. 10 juni. I dag har jeg været til møde med en fys. da jeg skal til at starte genoptræning på et hold i kommunen. Da der er overbukket på holdet kan jeg først starte tirsdag i uge 26, men det er jo også lige om lidt. Indtil der skal jeg bare forsætte med at ave mine øvelser.

Søndag d. 14 juni. I dag kunne jeg gå turen rundt om skolen/børnehaven. Da jeg kom hjem var jeg godt træt i ryggen, men nej det var skønt at få lidt mere på min gåtur. 

Mit ar:

       28 maj                6 juni                           14 juni                    14 juni        

L og c passes af mormor. Nede og kigge på ænder  Mir Ar. d 6 juni14 juni14 juni


Lidt ting jeg har skrevet på facebook de sidste 3 uger: 

28 maj: Kom hjem i går efter operationen. Har pænt ondt i ryggen nu. Så spiser en masse smertestillende. Men skønt at være hjemme igen

31 maj: For en gang skyld er det godt at have dårlig ryg. Man kan kun ligge og tage sol, imens kæresten ordner haven :-D. Gælder om at nyede det så længe det vare :-D. Rygger får det bedre og bedre for hverdag og jeg bliver mindre og mindre junkie for hverdag :-)
 
9 juni: I dag er det så to uger siden jeg blev opereret i ryggen. Det går stille og roligt fremad. Tager slet ikke nogle smerte stillende mere. Så det er super skønt.
Jeg bliver stadig hurtigt træt i min ryg når jeg sidder oppe og kan hurtigt mærke hvis jeg laver for meget. Så jeg må have tårmodighed. PUHA det er hårdt ikke at kunne gøre ret meget. Glæder mig til jeg er helt 100 % igen.

Passede af Joy

mrc | 14 June, 2009 17:31

Da Michael og jeg skulle til sommer fest med Michael arbejde i går, havde vi fået Joy hjem fra KBH til at passe Liv og Christoffer hjemme ved os.

Michael og jeg blev hentede af Michael chef kl 12.30 og så kørte vi ind til skovsøen hvor vi alle skulle mødes. Der fik vi en rygsæk udleveret med øl, sodavand, alm vand, chips, t-shirt og en kasket i. Da jeg ikke måtte bære såp meget lage vi mit drikkelse over i Michael taske.

Da alle var kommet startede vi med at få en gammeldags isvaffel og bagefter gik vi op og tog båden der sejler fra skoven og ind til mosen. inden i mosenfandt vi først et sted hvor vi slog "lejer". Vi havde taget en stol og et tæppe med til mig så jeg kunne ligge/sidde  og hvile mig. De andre startede med at spille nogle forskelligemedbragte spil. Imen s lå jeg og så på. Efter et stykke tid gik nogle af os over og  prøvede vandcyklerne.Michale og jeg tog en vandcyklen sammen med deres en mere. Jeg fik lov til at få "soldækket" så jeg ikke kom tilskade med ryggen igen.

Ved 17.00 tiden tog vi båden tilbage til skoven og så gik vi op på Karlslund hvor vi skulle have æggekage med flæsk og bacon og selvfølgelig massere af snaps til dem der ville have. Og det ville Michael gerne. Michael mente selv i dag at han kun havde fået en 4 stykker, men men men ha fik mindst 10 stykker.Smile Han var også  temmelig festlig da vi gik der fra Laughing.

Efter Karlslund gik vi op til en der hedder troels og hyggede/festede videre. Jeg lå det meste af aften i hans sofa da jeg var træt i ryggen efter dagens begivenheder.

Har hvis fået lidt for meget SNAPS. D. 13

Ved 23.00 tiden blev vi hentede af cheffens kone, lige inden vi satte os i bilen skulle Michael lige offer sig engang Laughing, men som hans chef sage heller i busken end i hans bil Laughing

Imens vi havde en sjov og hyggelig dag havde Christoffer, Liv og Joy hyggede sig her hjemme. I kan læse om deres dag her 

Holdt min 2 års fødselsdag.

liv | 09 June, 2009 19:08

I morges blv jeg vækkede af mor, far og Christoffer imens de sang og flage med flag.  Jeg vågne hurtig og syntes det var rigitg sjovt. Da de havde synget for mig fik jeg gaver af dem. Smile.

9 juni. Liv bliver vækket med morgen sang og får gaver.9 juni. Liv bliver vækket med morgen sang og får gaver.9 juni. Liv bliver vækket med morgen sang og får gaver.

Efter en hyggelig morgen der hejmme skulle jeg i dagpleje. Oppe i dagplejen skulle vi også fejre min fødselsdag. Lotte havde inviteret mormor og hendes dagplejebørn på besøg. Jeg havde en hyggelig fødselsdag i dagplejen.

Her til aften har jeg hygge med mor, far og Christoffer.

 

I søndags holdt jeg  min 2 års fødselsdag for hele min familie, næsten. Joy, Martin og Steffen var ikke med ellers var alle de andre der Smile.

Ved 13.30 tiden begynde alle mine gæster at komme og de havde en masse gaver med til mig, som jeg stille og roligt begyndte at pakke op. Nøj jeg fik en masse super gode gaver Smile. Da jeg havde åbnet alle gaverne skulle have kaffenbord med bolle, brundsviger dame og lagkager, Mums mums mums. Vi skulle først have boller ,men det gad jeg ikke have jeg ville bare have Kage. Så da mor og de andre sagde så skal vi ha boller, sagde jeg nej kage Smile og da det var min fødselsdag fik jeg da heldigvis også lov til at få kage i stedet.

Da mor jo lige er blevet opereret i ryggen og derfor ikke kunne lave så meget, havde vi fået mormor til at bage boller og oldemor til at lave lagkager til mig. Det havde de begge gjodt rigtig godt Smile

Vi spiste indenfor da det blæste en smule, men da vi var færdig med kaffebordet gil vi alle udenfor. Far havde gjodt klar til at man både kunne sidde nede på terrasen eller oppe ved havebassinet alt efter hvad man havde lyst til. Samtidig lege vi også en masse i haven.  Jeg havde en rigtig sjov og hyggelig dag Smile

Liv holder 2 års fødselsdag for familien.Liv holder 2 års fødselsdag for familien.Liv holder 2 års fødselsdag for familien.Liv holder 2 års fødselsdag for familien.

 

Mine 2 års fødselsdags gaver :-)

liv | 09 June, 2009 09:56

Mor &  Far: En masse lækkert tøj, billede til min væg med Peter plys og alle hans venner på.

Christoffer:  Færge, bil, flyver. Alt sammen til sandkassen.

Mormor & Morfar: Løbehjul m tre hjul, lift til min dukker, forskellige ting til mine duker (bla. potte, sutteflaske, sutter osv),  Forhæng til min seng, drikkedunk. 

Farmor & Farfa: Vugge til min dukker, Trøje, Kjole, sommerhat.

Oldemor & Oldefar: Et stort køkken.

Morbror Thomas & Tanta Susanne: Peter plys sækkestol, Et torn til min seng.

Morbror Rasmus. En dukke med forskellige ting til.  

Moster Maria & Jens: Mariehøne sporttaske, hulahopring

Faster Joy  & Onkel Martin: Hoppepony.

Steffen: 

Lotte dagplejmor: Håndklæde med Peter plys, Toiletaske med div ting i, Håndtask med pengepung - mobil - næseklude i. 

Niklas dagplejebarn: Fifiś magiske og boblende stål. ( Fifi sidder i en bil som kan lave sæbebobler når man skubber den)

Isabella dagplejebarn: Solbriller

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb