Familie Rose Skaastrup blog.

Vores familie består af Michael. Mette, Christoffer & Liv

Så nået jeg 70 dage :-(

mrc | 25 February, 2009 10:30

I dag har jeg gået sygemeldt i 70 dage med rygproblemer.

Her kommer lige et  kort resume af hvad der er sket de 70 dage.

18/12: Kommer til skade med min ryg i en håndbodbold kamp.

19/12: Taget til Kiropraktor. Jeg har smerter i ryggen(lænden og i min højre balde.  Jeg har nedsat reflekser ved knæet og ved akillessenen. Kan kun bøje mig lidt frem over. Mangler ca. 60 cm får at nå gulvet.  Jeg kan heller ikke strække mig helt ud. 

Jeg skal lægge is på mange gange i løbet af dag. Jeg kan tage Iprem 200 mg 2 stk * 3 dagligt samt  panodil/pamol/pines 500 mg 2 stk * 3 dagligt mod smerter. Hvis jeg for brug for mere skal jeg kontakte lægen.

Kiropraktoren vil så lave manipulation for at hjælpe mig.

23/12: Var til kiropraktor.

26/12: Begynder at få sovne fornemmelser ned i højre ben. Har ligt mindre smerter i lænden. Men forsat samme smerter i balden.

29/12:  Var til Kiropraktor. Forsat nedsat reflekser bag knæet. Reflekserne ved akillessenen er væk nu.

30/12: Var til Fysiterapeut. vi fandt sammen en øvelse jeg kunne holde ugd at lave og som forhåbenlig vil hjælpe mig. Jeg skal lave øvelsen       10 * 10 gange om dagen.

2/1: Var ved egen læge. For nået stærker smerte stillende. Skal/kan nu tage 2 stk pines a 500mg og  I stk ibumetin a 400 mg * 3 dagligt. I løbet af aften begynder jeg at få rigtig mange stærke smerter i mit højre ben.

3/1: Kontakter vagtlægen pga. rigtig stærke smerter ned i benet. For dolon 50 mg over i. for at være godt smerte dækket. Så nu skal jeg tage alle 3 slags på en gang. De første par gange jeg tog hele cocktails gik jeg ud som et lyn.  

5/1: Var til kiropraktoe. Fik taget røngen af min lænd. Billederne viste at mine bryskskiver imellem 4 - 5 lændehvivle og 5 - og halebenet var lidt mindre en nornalt.

5/1: Anmeldt min skade til forsikringen. - De vil til at starte med batele 10 behandlinger ved Kiropraktor og/eller fys. Smile Jeg skal bare sende regningerne ind løbende så vil de overførene pengene et par dage efter til mig. Smile

6/1: Var til fysiterapeut. For lidt flere øvelser jeg skal lave hvis/når jeg kan holdet til det.

9/1: Det er meget forskelligt hvorgodt mine piller virker. Nogle gange virker de sket ikke, andre gange virker de 2 timer og nogle gange virker de i lang tid.  Det er rigtig træls man aldrig rigtig ved om det hjælper at tage dem og det er svært at være dækket ordenligt ind hele døgnet når de ikke altid virker.

12/1: Ved lægen. Bliver henvist til Ringe rygcenter. For samtidig lavet til varighedserklæring på 1 - 2 mdr. Men han sagde det varv svært at sige. det kunne godt tage længere tid men vi kunne også være heldige at det ville gå hurtigt over.

13/1:  Kiropraktor

23/1: Kiropraktor- stadig inden reflekser ved akillessenen men kan svagt fremprovokere den bag på knæet.

6/2: Kiropraktor - Kan nu svagt fremprovokere min reflekser bag knæ og ved akillessenen 

6/2: Møde ude på arbejde med Margit b min Chef.

6/2 Status: Mine smerter er aftagende. De er næsten væk hvis jeg holder mig i ro. Har forsat sovende fornennelser i benet. Får smerter ved løft, længere gåturer ca. 2 km, når jeg står for længe eller sidder i sammen stilling forlænge.  Tager forsat smerstillende. 1- 2 gange dagligt af den kraftige omgang. Er begyndt at svømme et par gange om ugen. Kan svømme 800 meter på 1 time nu.  Går dagligt en lille tur  og laver mine øvelser

9/2:  Har stadig ikke fået nogle penge fra forsikringen for de 6 første kviteringer jeg sendte ind for over  4 uger siden. Ringe og spurgte til dem. Dem havde hun glemt alt om Yell Men skulle nok få kikket på det så hurtigt som muligt.

19/2: Undersøgelse på ringe rygcenter. De mener umidbart der er en diskuk prolaps der er i bedring. Så de henviser mig til en MR Scanning. De kan godt finde mine reflekser nu begge steder, men de er stsdig svage.  De mente jeg jeg ihvertfald skulle være sygemeldt en månede i nu. SUK

23/2:  Blev MR Scannet. - For svar på den d. 9/3

Så her jeg endelig fået penge for alle de regninger jeg har sendt ind. Smile. Det tog sku nået tid at få dem.

24/2: Til samtale med en social rådgiver fra kommunen. Nået man skal når man går sygemeldt for at kunne få sygedagpenge og for at de kan få et indblik i hvordan fremtiden ser ud. Da vi forsat ikke ved hvad jeg fejler kunne vi ikke snakke så meget om fremtiden. Men kun fik skrevet hele mit sygdomforløb ned og så kontakter hun mig dagene efter d 9/3 for at høre svaret og så aftale en ny tid.

25/2 status: Har konstant små smerter i lænden. Mit højre bedn sover konstant. Får flere smerter ved aktivitet. Kan forsat ikke løfte uden at få ondt.

Kan forsat kun gå 2 km. Kan svømme imellem 1000 - 1100 meter nu. Det kommer lidt an på dagen. Kan cykle ca 3 km. Laver stadig øvelser og går turer hverdag. Svømmer 2 gange om ugen. 

Jeg kan tydelig mærke på min krop at jeg ikke kan lave så meget mere. Det er rigtig træls at tænke på jeg skal  starte fundstændig forfra med at løb, spille håndbold osv. Når den tid altså komme hvor jeg kan begynde på det igen.

Jeg er ved at været rigtig godt træt af hele situationen. Nogle dage er det svært at holde humøret oppe. Jeg er træt af at jeg ikke kan lave de ting jeg plejer at kunne og så synes ikke jeg lavet andet en at vente, vente og vente. Men sådan er vores lorte system bygge op, men mindre man selv vil betale.

Jeg har under hele forløbet haft telefonisk kontakt til Margit min afdelings sygeplejeske mindst 1 gang ugentlig

D 31/12 har jeg skrevet et indlæg om de første 13 dage. Der står nået mere om hvordan jeg havde det de dage.

.

Fremtiden:

26/2: Kiropraktor

9/3:  rygcenteret - for svar på MR scanning.

9/3: Infomøde på rygcenteret.

17/3:  Rygcenteret

1/4: Rygcenteret

Så fik Liv influenza.

mrc | 23 February, 2009 18:07

I onsdags have Liv været rigtig pulleret hele dagen oppe ved Lotte. Da hun kom forsatte hun i samme spor. I løbet af aften blev hun varmere og varmere og ved senge tid havde hun 39,1. 

Torsdag blev Micael så hjemme fra arbejde for at passe hende da jeg skulle til undersøgelse på ringe sygehus. Hele dagen lå hun imellem 39,1 - 39,9 og var forsat meget pylleret. I løbet af aften begyndte hun at få lidt lyd på hendes luftveje. Vi blev enig om at se tiden an til næste dag.

Fredag morgen/formiddag var Liv blevet lidt frisker. Hun havde kun 38,3 i feber og der var ikke så meget lud på luftvejen mere, så jeg syntes ikke der var grund til at tage til lægen med hende. Ved middags tid tog Liv en lille lur på min mae og imens hun sov kunne jeg mærke hun steg i feber igen og der kom mere og mere lyd på igen.

Da hun vågen op egter en lille times tid var hendes temperatur steget til 39,9, så jeg valgte lige at tage et smut forbi lægen med hende.

Lægen sagde at det "bare" var influenza.  Han fortalte også at den influenza der var i år satte sig på luftvejene, så det lød som lungebetændelse og at den oftes ville vare lidt ekstra dagen end normalt.

Lørdag og søndag havde Liv forsat feber, dog lidt mindre.

Fra onsdag til søndag har Liv sovet rigtig rigtig dårligt. Specielt fredag og lørdag nat er hun vågnet rigtig rigtig rigtig mange gange gange.  Samtidig har hun ikke sovet ret meget i løbet af dagen. Så det har været nogle hårde dage får hende.

I  dag mandag har Liv  været  feberfri men hun er træt efter alt for lidt søvn de sidste mange dage. Dajeg har været til scanning blev hun passede af morfar imens. Da jeg skulle scannes i Middelfart kørte morfar mig derned. Imens jeg var til scanning kørte Liv og ham så over i deres sommerhus og var der imens. Det syntes Liv var rigtig sjovt. Hun ville kun være udenfor og se på vandet.  Hun sagde også da hun så vandet BAD, men det syntes morfar nu ikke de skulle Wink

Imorgen skal Liv så i dagpleje igen, da hun er helt frisk igen.

 

 

Så fik vi besøg af fiskehejren.

mrc | 14 February, 2009 11:29

Her til formiddag fik vi fornemr besøg ag en fiskehajre. Jeg nåede desværre ikke at få taget nogle billeder af den, da jeg føtst opdagede den da jeg åbne et vindue op og den så blev bange og fløj sin vej.

Michael var desværre ikke hjemme til at se hans ynglings fulg var på besøg Laughing

Nå men nu har jeg da nået at få degene til at gå med. Vi skal da lige ha taget et billede af vores gæst hvis den komme igen. Så bliver michael så glad Wink

 

Kl 12.31. Skulle ikke vente så længe før den kom igen

Hvis man kigger irgtig godt efter kan man se den lige er lettet.

Livs første potte besøg.

mrc | 13 February, 2009 17:00

I dag har Liv helt bevidst lavede på potter for første gang og det var en omgang PUHA hun lavede.

Jeg havde lige taget alt tøjet af hende da hun skulle i bad. Da hun kom ned på badeværelses gulvet gik hun over og tog potten og satte dig på den og så kom der en gang PUHA. Rigtgi flot. 

Nu synes hun det er helt vildt sjovt at komme til at sidde påden, men der er desværre ikke kommet mere end den ene gang.

Haft Victor på besøg.

christoffer | 12 February, 2009 18:41

I dag har jeg haft victor med hjemme og lege. Det har bare været super sjovt.

Mor kom og hentede os oppe i børnehaven. Victor havde fået sin cykel med, så vo alle kunne cykle hjem til mig.

Da vi kom hjem snakkede vi først lidt med min kanin og så gik vi indenfor og lege på mit værelse. Victor ville gerne lege med min helikopter og jeg ville gerne lege med togbanen. Så vi var ikke helt enig om hvad vi skulle lege. Men så kom mor heldigvis og sagde at man jo kunne lege med begge ting på en gang og det gjorde vi så. Det var rigtig sjovt. Smile

Da vi havde leget et stykke tid blev vi eneig om at vi gerne ville udenfor at lege. Da Vickors flyverdragt var blevet våd oppe i børnehaven fik han lov til at låne en af mig. Da vi var ved at tage tøj på kom moster Maria hjem med Liv. Hun ville selvfølgelig også med ud og lege.

Det var smader sjovt at lege ude i sneen. Mor lærte os at lave engle i sneen og så lavede vi en lille kælke bakke ned af vores trappe. Laughing

Vi havde det bare så sjovt og før vi viste af det skulle Vickor hjem. Øv Øv. Glæder mig til næste gang jeg skal ha Victor med hjem.  

 

Børnefri weekend

mrc | 07 February, 2009 23:40

I den denne weekend har Michael og jeg haft børnefri weekend. Det har været super skønt ikke at skulle tænke på børn hele weekenden. Og bare at ha kunne gøre hvad der passede en / næsten. Vi havde nemlig både planer fredag og lørdag aften, så helt frie tøjler havde vi ikke.

Imens skulle børnene passes af Joy og lidt Martin. Fredag aften passede Joy  dem alene hjemme ved os. I løbet af lørdagen kørte de så ned til Espe hvor de var indtil søndag aften hvor Michael kørte ned og hentede dem. I kan læse mere om det på Joy og Martin side her

Fredag aften skulle Michael og jeg ned til mine forældre at spise og derefter til koncert med Serras, sammen med alle mine søskende og kærester. Alle var der pånær Susanne og min far (han var nemlig på arbejde)

Da vi havde spist forret og hovedret satte vi os til at hygge snakke og drikke lidt. Da tiden var inde gik vi ned til koncerten. Selvom om klokken ikke var så mange var det allerede en ret god stemning Smile.

Efter en rigtig fed koncert, gik vi tilbage til mor og fik dessert ogfestede videre. Vi havde en rigitg hyggelig aften/nat. Næste morgen/formiddag var det knap så sjovt Frown  Men jeg var ikke den enste der havde det sådan Laughing  

Ved 14.00 tiden tog Michael og jeg hjem. Da vi svinge ind på kirketoften kørte Joy og børnene ud. Så vi kon hjem til et helt tomt hus Smile. Vi var blevet enig om at vi skulle direkte hjem og ligge i karbadet og halvsove der. Det var også lige det jeg trængte til. 

Efter et rigtig lang bad var det tid til at gøre os klar igen. Vi skulle nemlig et smut til kolding og besøge Alice og Rene. Det var rigtig dejligt at se dem igen. Det er alt for længe siden jeg har været sammen med dem. Vi havde en super sjov aften hvor alice, Rene og jeg fik rigeligt at drikke. Michael havde valgt at han ville køre hjem da han skulle op og spille håndbold tidlig søndag. 

Søndag middag da jeg vågnede have jeg det overhover ikke ret godt. Michael var ude og spille håndbold så jeg havde hele hytten for mig selv.  

Da jeg stod op gik jeg direkte ind på sofaen og lage mig. Da michael kom hjem snuppede han den anden og så lå vi der og halv sov begge to.

Sidst på eftermiddagen tog jeg ud og så mit håndboldhold spille kamp.  det var en god kamp at se, da vi fik en kæmpe sejre. Laughing 

Da vi havde fået lidt aftensmad kørte Michael ned efter børnene og så var den weekend gået.

Så kom der endelig lidt sne.

christoffer | 04 February, 2009 15:11

Da jeg vågne i morges var der komme sne Smile Der var heldgvis kommet så meget at man kunne kælke lidt, så mor og jeg gik lidt tidliger op mod børnehaven. 

Nede på legepladsen bag kirken er den ern stor bakke. Der fik jeg lov til at leg et stykke tid. Jeg fik kælket en masse en af bakken. det var rigtig sjovt.

Den sidste tur jeg skulle prøve kom jeg til at køre ned i et lille hul der gjorde at jeg stod lige på hoved ned i sneen. Ihh altså det syntes jeg ikke var ret sjovt.  Frown

Efter mit styrt gik vi op til børnehaven. Da mor stadig har ondt i ryggen kunn ehun ikke trække mig hele vejen. Men de stedder hvor det gik lidt ned af bakke trak hun mig Smile Og det gør det heldigvis meget af vejen hen til børnehaven Laughing

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb